Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Május 31. 18:33, szombat | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), nso.hu

Szépségtapasz - Kupagyőztest vert a Pápa

Szépségtapasz - Kupagyőztest vert a Pápa

A tavaszi meglehetősen gyenge szereplést követően végre tapsolhatott is a pápai publikum. A Magyar Kupát frissen megnyerő Újpest Fc csapatát verte hazai pályán a Lombard Pápa.

Jó lett volna tudni, mi járt a Lombard Pápa és az Újpest labdarúgóinak fejében a két csapat bajnokija előtt, hiszen egy tulajdonképpen tét nélküli mérkőzésen csaptak össze egymással – bár a hazaiak azzal a tudattal léptek pályára, hogy egy győzelemmel megelőzik a lila-fehéreket, és a 12. helyen zárnak. Az első percek után átvette az irányítást a házigazdához hasonlóan szintén erősen tartalékos Újpest, és Asmir Suljic élményszámba menő tekerésével az első negyedóra után megszerezte a vezetést is (1–0).
Ha több ziccert nem is alakított ki a szünetig a friss Magyar Kupa-győztes, de játékosai bátran lődöztek középtávolról, míg a pápai támadóknak felvillanásai sem voltak.
Nagy Mihály a szünetben éppen ezért küldte be Kenesei Krisztiánt, és vele támadóbb szellemben folytatta a Lombard, majd beállt mellé Georges Henri Griffiths is, de az első ziccer a másik kapu előtt alakult ki: Dusan Vasziljevics lövését védte Szűcs Lajos. Ment, ment előre a Pápa, kevés kreativitással, és egy nagy Jagodics Bence-mentés kellett ahhoz, hogy a hajrára is maradjon esélye.
Amelyet meg is ragadtak a hazaiak: Kenesei Krisztián előbb adott egy gólpasszt Csizmadia Zoltánnak, aki két lépésről fejelt a kapuba (1–1), majd szabadrúgásból maga is bevette az újpesti kaput, az újpesti kapus segítségével (2–1). Mégsem mondhatjuk, hogy Marko Dmitrovics miatt kapott ki az Újpest, a szerb ugyanis a 90. percben földöntúli reflexszel kapta ki Griffith lövését a bal felső elől.
Győzelmével megelőzte ellenfelét a Pápa, és a 12. helyen fejezte be a bajnokságot, míg az 1910-es évek óta először fordul elő, hogy az Újpest három egymást követő szezonban is a tabella második felében végzett.

Fotó: lombardfcpapa.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő