Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Január 22. 09:09, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Sokat reméltek, de csak pár eurót zsákmányoltak

Sokat reméltek, de csak pár eurót zsákmányoltak

Jelentős mennyiségű készpénzre és aranyórákra számított az a három Vas megyei férfi, akik 2015. január 15-én kora reggel törtek be egy pápa-kéttornyúlaki családi házba.

A pápai nyomozók négy nap múlva már gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A 34 éves L. Nándor büki, a 44 éves V. Tibor kőszegi és a 37 éves H. László csepregi lakosok 2015. január 15-én 6 óra után nem sokkal érkezett meg gépkocsival a Pápához tartozó településre, egy korábban már kiszemelt családi házhoz. Még látták, amint a háziak elindultak otthonról. Ezt követően az ingatlan mögötti utcába mentek és a hátsó kerten keresztül közelítették meg az udvart. Egyikük berúgta a kazánházba vezető fa ajtót, majd a kazánházból – szintén egy ajtó berúgásával – bejutottak a lakásba is. Itt értékek után kutattak, ám csak pár eurót találtak. A házat elhagyták, majd a csekély zsákmánnyal hazaindultak. A Pápai Rendőrkapitányság nyomozói – a felderítő munkájuk eredményeként – 2015. január 19-én gyanúsítottként hallgatták ki V. Tibort, aki beismerő vallomást tett. Társait másnap hallgatták ki a rendőrök, ők szintén elismerték a betörést. Elmondták, hogy előzetesen felmérték a tulajdonosok szokásait, és tudták, hogy mikor áll üresen az ingatlan. A házőrző kutyát egy udvaron talált vascsővel félemlítette meg az egyikük.

A három férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. V. Tibor intellektuális közokirat hamisítás vétség elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható, mivel 2014. december 20-án este Nyárád külterületen az őt igazoltató pápai járőröknek testvére adatait diktálta be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.