Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. December 25. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Robert Downey Jr. a legjobban 'kereső' színész a Forbes szerint

Robert Downey Jr. a legjobban 'kereső' színész a Forbes szerint

Robert Downey Jr. garancia a sikerre: ő hozza a legtöbbet a stúdiók konyhájára, idén 1,5 milliárd dollárt "keresett" a Marvel szuperhőseit egyesítő Bosszúállókkal - írta összesítésében a Forbes pénzügyi magazin.

A Bosszúállók - benne többek közt a Vasemberrel, Amerika kapitánnyal és Thorral - rekordot jelentő 207 millió dollárt keresett az észak-amerikai jegypénztáraknál a bemutató hétvégéjén, az év legnagyobb globális kasszasikere, s egyben minden idők harmadik legjövedelmezőbb filmje lett - emlékeztetett a Forbes (http://www.forbes.com/sites/dorothypomerantz/2012/12/20/robert-downey-jr-is-the-top-grossing-actor-of-2012/).
A lista szerkesztői megjegyezték, a Bosszúállók több szuperhőst is felvonultat, a film sikerét azonban egyértelműen Robert Downey Jr. jelenlétének tulajdonítják. A képregény-feldolgozás "jórészt Downey sármjára és humorára támaszkodott".
Megengedőbbek voltak a Forbes szerkesztői egy másik "all-star csapat", az Alkonyat-saga szereplőivel. A vámpírszéria negyedik, befejező epizódja, a Hajnalhasadás II. rész jelenleg 779 millió dolláros globális jegybevételnél tart, és még mindig van benne szufla. Az alkotás három főszereplője közül Kristen Stewart került a lista második helyére, a fiatal színésznő ugyanis összességében 1,1 milliárd dollárt hozott a stúdióknak. A Twilight-epizód mellett nagy (kassza)sikert aratott a Hófehér és a vadász című filmje is, amelyre világszerte 397 millió dollár értékben váltottak jegyet.
Ötödik helyen szerepel a Forbes listáján Robert Pattinson, aki 793 millió dollárt "fialt": a Hajnalhasadás II. része mellett feltűnt a Cosmopolis, illetve a Bel Ami - A szépfiú című filmekben is, igaz utóbbi kettő csak 14 millió dollár bevételt hozott. Hatodik az Alkonyatból Taylor Lautner, aki idén csak a vámpírszéria befejező részében volt látható.
A harmadik helyre sorolta a Forbes Christian Bale-t A sötét lovag -Felemelkedése című Batman-film révén, míg a negyedik helyet Daniel Craig foglalja el. A két brit egymilliárd, illetve 951 millió dollárt "keresett".
Daniel Craig a 23. James Bond-kaland, a Skyfall - Égszakadás című alkotással aratott nagy sikert. A 007-es ügynök legújabb küldetése az egymilliárd dolláros jegybevételi küszöb felé araszol. A Skyfall sikerét mutatja, hogy korábban a Casino Royale című rész 600 millió dolláros globális jegyeladással tartotta a rekordot a Bond-filmek között.

Címkék: Kultúra-film

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.