Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Október 31. 14:30, péntek | Helyi
Forrás: papa-ma.hu

Rettenetes gallyazás a Vasvári utcában

Rettenetes gallyazás a Vasvári utcában

Közbe kellett avatkoznia a Városgondnokságnak az energiaszolgáltató vállalat fanyesési tevékenységénél. Három fa csúnyán megsínylette a szakszerűtlen munkavágzést.

A szolgáltató cég alvállalkozói ugyanis a napokban kezdték meg a Vasvári Pál utcában esedékes gallyazási tevékenységet, melyre a légvezeték szabaddá tétele miatt volt szükség. A szabályozás szerint a légvezetéktől számított két méteren belül nem lehet élő növény.
Buics Lajos, a Városgondokság kommunális csoportvezetője azt közölte, tegnap reggel 9 óra magasságában figyelt fel a cég alvállalkozóinak kritikán aluli munkavégzésére. A Városgondokság szakembere tűrhetetlennek nevezte azt az eljárást, amellyel a fák lombkoronáját gallyazták a dolgozók. Az alvállalkozók ugyanis a munkát a földről végezve, teleszkópos eszköz segítségével, V-alakban kivágták a vezeték felé terebélyesedő lombkoronát. Buics Lajos elmondta, azonnal megkereste a megbízó áramszolgáltató területi képviselőjét, és leállíttatta a munkát. Megfelelő minőségben ugyanis kizárólag kosaras autóval lehet elvégezni a gallyazást, a fakoronát vízszintesre vágva – hangsúlyozta a kommunális csoportvezető. Az energiaszolgáltató megbízásából a munkát végző brigád a felhívást követően az elvárt feltételeknek és minőségnek megfelelően folytatta tevékenységét. A Vasvári Pál utca Gróf út felőli oldalán álló három hársfa azonban megsínylette a rossz minőségű munkát.

Buics Lajos megjegyezte, a szolgáltatótól elvárták volna, hogy jelezze a Városgondnokság felé, amennyiben gallyazási munkákat végez a város utcáiban. Ez azonban nem történt meg – jelentette ki a csoportvezető, majd hozzátette, az önkormányzat levélben szólítja fel az energiaszolgáltatót, hogy a jövőben jelezze: mikor, mely területen kívánja elvégezni fanyesési tevékenységét.

Fotó: papa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.