Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Július 03. 09:30, péntek | Helyi
Forrás: honvedelem.hu

Parancsnokváltás

Parancsnokváltás

Búcsút vettek eddig parancsnokuktól a Nehéz Légi Szállító Ezred emberei július 1-jén.

Az MH Pápa Bázisrepülőtéren állomásozó, C-17-esek alkotta szervezet harmadik parancsnoka, Frank Rombouts ezredes 2013 óta vezette az ezredet.

Rombouts ezredes a holland királyi légierő tisztjeként vette át a parancsnoki posztot 2013-ban. „Őszintén szólva, amikor ide jöttem, azt gondoltam, hogy egyszerű dolgom lesz. Mindössze három repülőgép. Korábban sokkal többet irányítottam. De az otthon volt, ahol ismertem minden eljárást, ismertem az embereket és a kultúrát. Itt minden más volt. 12 nemzet, 12 különböző kultúra” – idézte fel a pápai kezdeteket a leköszönő parancsnok. Mint fogalmazott, a Nehéz Légi Szállító Ezred egészen különleges és egyedülálló alakulat, amelynek nagy büszkeséggel állt az élén. Mindemellett az egységet híressé tévő C-17-es szállítógép számára sem ismeretlen, hiszen 2011-ben ő maga is elvégezte a típus vezetéséhez szükséges tanulmányokat. Rombouts ezredes számára a magyarországi az utolsó megbízatása, leköszönését követően nyugdíjba vonul, háta mögött csaknem négyezer repült órával.

Trevor W. Nitz ezredes, az alakulat – amerikai - új parancsnoka holland kollégájával együtt kezdte pápai pályafutását, még parancsnokhelyettesként. Mint elmondta: „Amikor parancsnokhelyettesként ide kerültem, tudtam, hogy egyszer parancsnok leszek. De amikor valóban kineveztek, nagyon izgatott lettem a nagyszerű lehetőség miatt. Ez egy rendkívül egyedi szervezet, nem csak Európában, hanem a világon. Éppen ezért különleges lehetőség vezetni ezt a többnemzeti alakulatot. Korántsem mindennapos lehetőség az amerikai légierő tagjai számára.” Nitz ezredes szintén jól ismeri a C-17-es Globemaster pilótafülkéjét, hiszen már 1999 óta repüli a típust. Immáron több mint négyezer repült órányi tapasztalattal vette át a pápai ezred csapatzászlaját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.