Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Január 23. 22:10, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Pápa-Győr-Bp. autópályán - 15.000 Ft/év

Pápa-Győr-Bp. autópályán - 15.000 Ft/év

Aki ezen az útvonalon közlekedik, az az eddigi 43.000 forint helyett 15.000 forintért vehet éves autópálya matricát, mivel csak három megyét érint útja során.

Az új útdíjrendszerrel kapcsolatban számos kritika érte a kormányt. Dr. Kovács Zoltán és dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselők mai sajtótájékoztatójukon a változások pozitív oldalát próbálták megvilágítani.

A januári próbaüzem alatt több ponton is változott az eredeti rendszer. Így például 2015. február 1-jétől a megyei matricák nem a megyehatár előtti utolsó, hanem a megyehatár utáni első csomópontig lesznek érvényesek, ezzel az M7-es autópálya Veszprém megyei szakaszát a szomszédos megyékre érvényes matricákkal is lehet majd használni, csakúgy, mint az M1-es autópálya Fejér megyei szakaszát- tudtuk meg Kontrát Károlytól.- Ez mindenképpen kedvező változás, hiszen ha valaki Veszprém megyéből az M7-es autópályán utazik Budapestre, mindössze két – egy Fejér és egy Pest – megyei matricát kell vásárolnia, így közlekedését évi 10.000 forintból megoldhatja, szemben az eddigi közel 43 ezer forintos országos matricával - fogalmazott a politikus.

Dr. Kovács Zoltán szerint is az új rendszerrel arányosabbá vált az útdíj.- A változás elsősorban a vidék társadalmának segít azzal, hogy megyénként kell matricát vásárolni, amelynek éves díja a D1-es kategóriában 5000 forint, szemben az eddigi 43.000 forinttal - emelti ki a politikus.

További pozitív irányú változás az eddigi tervekkel szemben, hogy eltörlik az 1470 forintos szolgáltatási díjat a megyei matricák bevezetésével összefüggő ügyekben. Ugyancsak a szerdai ülésen határoztak arról, hogy a négy- vagy többgyermekes nagycsaládok és a mozgásukban korlátozottak számára utólagos kompenzációt biztosítanak a D2 és D1 kategóriák díjai közti különbség megtérítése érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.