Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. December 21. 19:52, vasárnap | Bulvár
Forrás: MTI

Összeházasodott Sir Elton John és férfi élettársa

Összeházasodott Sir Elton John és férfi élettársa

Hivatalosan is egybekelt vasárnap Sir Elton John és a vele több mint két évtizede együtt élő partnere, David Furnish brit-kanadai filmproducer.

A brit rock 67 esztendős világsztárja és az 52 éves Furnish Windsorban, a brit királyi család legnagyobb kastélyának közvetlen közelében fekvő birtokukon esküdött örök hűséget egymásnak, és a rövid hivatalos szertartás után világraszóló ünnepség kezdődött a brit celebvilág legfénylőbb csillagainak jelenlétében.
Megjelent a ceremónián mások mellett David Beckham, az angol labdarúgás egykori legnagyobb sztárja, és felesége, Victoria Adams, az 1990-es évek legátütőbb sikerű lánybandája, a Spice Girls volt énekese, aki mostanában elismert divattervezőként arat sikereket.
A színészvilág élvonalából Helena Bonham Carter, Sir Michael Caine és Elizabeth Hurley is feltűnt a népes vendégseregben.
A rendkívül népszerű rocksztár és házastársa azzal a törvénymódosítással élt, amely március óta lehetővé teszi Angliában és Walesben az azonos nemű párok házasságát a heteroszexuális házaspárokéval teljesen azonos jogosultságokkal.
Sir Elton az Instagram fotómegosztó közösségi portálon tette közzé vasárnap a házassági anyakönyvi kivonat aláírásának pillanatáról készült felvételt, azzal a kommentárral kiegészítve, hogy "Ez volt a jogi része a dolognak, most pedig gyerünk ünnepelni!".
Az azonos neműek házasodását lehetővé tévő brit jogszabály már tavaly nyáron megszületett, miután a londoni parlament két háza által hosszas tárgyalássorozat után elfogadott törvényt az uralkodó kihirdette. A törvény idén március 29-én lépett életbe.
A módosítást a brit Konzervatív Párt, a vele koalícióban kormányzó Liberális Demokraták és az ellenzéki Munkáspárt hivatalosan egyaránt támogatta. A törvénymódosítási folyamatot ugyanakkor a brit egyházak ellenezték.
David Cameron konzervatív párti brit miniszterelnök a törvény hatályba lépésének napján hivatalos nyilatkozatban fejtette ki azt a véleményét, hogy az államnak pusztán a szexuális irányultság alapján soha senkitől nem szabad megtagadnia a házasság kínálta boldogságot és szeretetet. Ha a törvény az egymást szerető emberek közé áll, akkor a törvény szorul módosításra - hangsúlyozta annak idején a brit kormányfő.
A módosítás előtt is lehetőségük volt az azonos nemű pároknak kapcsolatuk törvényesítésére a bejegyzett élettársi kapcsolat 2005-ben bevezetett intézménye keretében. A két gyermeket nevelő Sir Elton John és David Furnish annak idején ezzel a törvényi lehetőséggel is élt, vasárnap óta pedig az új jogszabály alapján immár hivatalosan is házasok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.