Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Április 08. 20:23, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Orbán Imre: Súlyos mulasztások a Marcalnál!

Orbán Imre: Súlyos mulasztások a Marcalnál!

Orbán Imre, a Jobbik Pápai Alapszervezetének elnöke - aki maga is részt vett a megáradt Marcal folyó menti védekezésben - kaotikus állapotokról és munkát szabotáló rendőrökről beszélt sajtótájékoztatóján. Feljelentést tesz.

A politikus szerint már jóval korábban meg kellett volna kezdeni az árvízi védekezést a megáradt folyó mentén. Mint mondta, a Marcal már április 1-jén kilépett medréből, ennek ellenére a védekezést csak 5-én kezdődött meg. Orbán Imre köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az ezt követő munkálatokban: - Külön ki szeretném emelni a Tűzoltóság kiemelkedő helytállását, Marcaltő lakosságának összefogását, az Új Magyar Gárda Csendőrsége és a Szebb Jövőért Magyar Önvédelem tagjainak jelenlétét, akik az ország számos pontjáról érkeztek.

Orbán Imre elmondta, több alkalommal is részt vett már árvízi védekezésben, de ilyen kaotikus állapotokat sehol nem tapasztalt. Szerinte több komoly mulasztás is történt, melyek együttesen idézték elő a kialakult helyzetet. - Mivel a folyó ezen szakasza három megye határában található, igazi gazdája nincs, medrét nem kotorják, nem tisztítják, pedig ígéretek voltak a vörösiszap-katasztrófa után. A védekezés vezetői korántsem használtak ki minden lehetőséget a védelemre.Itt a Honvédség állományának, a tartalékos állomány, a helikopter vagy motorcsónak bevetésére gondolok.

A jobbikos politikus megkereste a Járási Védelmi Bizottság vezetőjét is, akinek elmondta aggályait. - Régen hallottam már ilyen kioktató és arrogáns hangnemet egy közhivatal vezetőtől, mint amit az illető megengedett magának. Amit bevetettek, és csodát remélték tőle, a Szalamandra, beleffulladt a Marcalba... - fogalmazott.

Orbán szerint súlyos emberi mulasztások is történtek az árvízi védekezés során. - Amíg a Tűzoltóság emberei derékig álltak és rakták a homokzsákokat a dermesztően hideg vízben, addig a Rendőrség egyes tagjai szabotálták a munkát, szabotálták a védelmet irányító Németh Tamás, vagy a vízügyes szakemberek utasításait. A megyei főkapitánynak illene kivizsgálni a törénteket, mint ahogy azt is, hogy ki küldta traffipaxozni a pápai rendőröket Marcaltőre, míg mi a gáton dolgoztunk.

A politikus elmondta, büntető feljelentést fog tenni ismeretlen tettes ellen a történtek miatt. -Úgy gondolom, hogy nekünk marcaltőieknek, malomsokiaknak, várkeszőieknek, egyházaskeszőieknek és nemesgörzsönyieknek jogunk van biztonságban élni két folyó, a Rába és a Marcal árnyékában. Az illetékesek hanyagsága most ezt a jogunkat hagyta figyelmen kívül - zárta gondolatait Orbán Imre.

Fotó: Süle Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.