Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Április 08. 17:04, szerda | Helyi
Forrás: napi.hu, infopapa.hu (Sz.Zs.), nb1.hu, nso.hu

Bajban a Lombard - Önfeljelentést tett a tulajdonos

Bajban a Lombard - Önfeljelentést tett a tulajdonos

A Lombard-csoporthoz tartozó Kézizálog Zrt. tulajdonosa (Bíró Péter, képünkön) önfeljelentést tett a rendőrségen, a nyomozás csalás gyanújával indult. Az ügy nagyban érintheti a pápai focit is.

4 milliárd forint

Az eddigi információk alapján a kár meghaladja a 4 milliárd forintot - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

Csiszér-Kovács Viktória rendőr alezredes elmondta, hogy előző nap a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa jogi képviselőjével megjelent a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nnyomozó Iroda épületében, ahol önfeljelentést tett. (A cég neve valójában Kézizálog Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-t, ami a Lombard Kft.-hez tartozik. A szerk.)

A feljelentés nyomán a hatóság csalás gyanúja miatt indított vele szemben nyomozást. Kedd este a nyomozók több helyszínen tartottak házkutatást és iratokat foglaltak le. A jelenlegi adatok alapján a bűncselekménnyel okozott kár meghaladja a 4 milliárd forintot - tette hozzá.

Bajban lehet a pápai focicsapat

A cég csaknem kizárólagos tulajdonosa nem más, mint az a Bíró Péter, aki Lombard Pápa Termál Fc tulajdonosa. A Questor példáját látva könnyen lehet, hogy a pápai focicsapatot is érzékenyen érintheti az ügy.

Szemán Györgyöt is váratlanul érte a hír

A csapat klubigazgatóját MLSZ bizottsági ülésről hazafelé tartva csípte el az mno.hu. Hallott a hírről, és próbálta elérni Bíró Pétert, de hívásunkig nem tudott beszélni vele. Hangsúlyozta: semmilyen előjele nem volt a történteknek, így ő is értetlenül áll az önfeljelentés előtt.

Csaknem 20 éve a futballban

Az üzletember 1996 novembere óta szereplője a magyar futballnak. A Lombard először Tatabányán működtetett csapatot, majd Szombathely után kötött ki Pápán.

A múlt hétvégi, 22. fordulóban a Lombard Pápa 3-0-s veerséget szenvedett az MTK kispesti "albérletében", és a nagy tülekedésben jelenleg a kieséssel fenyegető 15. helyen áll. Két ponttal előzi meg az utolsó Dunaújvárost, igaz, ugyanannyi (18) pontja  van, mint az előtte álló Haladás, Honvéd, PMFC triónak.

– Sohasem voltunk gazdag csapat. Igyekeztünk a földön járni, a realitások talaján mozogni, úgy is igazoltunk, úgy is tűztük ki a célokat. De nem maradtunk adósa senkinek, s erre büszke vagyok. Most is volt kifizetés a napokban, de azon dolgozunk, hogy minden adósságot, minden elmaradást megkapjon mindenki. Csakúgy, mint korábban. A pénzen, az anyagiakon nem múlhat a jövőnk. [...] Keltsék nyugodtan a halálhírünket, a temetés elmarad! – nyilatkozta Bíró Péter még január közepén a Nemzeti Sportnak.

Az MTI január 22-én adta hírül, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti biztost rendelt ki a Kézizálog Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez csütörtöktől a pénzügyi vállalkozás "helytelen hitelezési és refinanszírozási gyakorlata miatt".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.