Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Október 29. 14:23, szerda | Helyi
Forrás: omegahirek.hu

Nem látták el a vérző fiút

Nem látták el a vérző fiút

Édesanyja Pápára szállította fiát, akit az ajkai kórház orvosa nem volt hajlandó ellátni.

Megtagadta a segítséget egy orvos az ajkai Magyar Imre Kórházban egy 18 éves fiútól, aki két hete sérült meg egy véletlen balesetben; beleállt a kés a lábába, közvetlenül az artéria mellett. A négy centiméter mély sebet a győri kórházban látták el és varrták össze, Martin, Ajkára már csak varratszedésre ment vissza. Az orvos kiszedte a fiú varratait és bekötötte a sebet, de a felhelyezett tapasz szinte azonnal leesett, ezért édesanyja újra bekötötte a tátongó, gennyes területet, ám az új fedés sem maradt fent a fiú lábán, ezért visszament az ajkai kórházba segítségért, amit a kompetens orvos megtagadott a fiútól, arra hivatkozva, ha le tudta szedni a kötést otthonában, meg is tudja gyógyítani magát.

P. Martin a Veszprém megyei Szőcön él szüleivel. A család, október 17-én, pénteken, Győrbe utazott. Martin épp az autóból akart kiszállni, mikor a hátizsákjában lévő kés beleállt a térdhajlatába. A rémült édesanya azonnal a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház sürgősségi ambulanciájára vitte a fiút, ahol összevarrták a sebét. Martin akár el is vérezhetett volna, ha nincs a gyors, szakszerű ellátás, a penge ugyanis a verőér mellett fúródott a testébe. Ellátását a továbbiakban az ajkai Magyar Imre Kórházban folytatták, ahol szombaton kivették a drain csövet és kicserélték a kötést. Martin varratait egy héttel később, Dr. S. Lajos szedte ki az ajkai kórházban.

- Alighogy hazaért a fiam a varratszedésről, leesett a kötése, ezért magam kötöztem be vérző sebét, de mikor lefeküdt aludni, forgolódott az ágyában és az általam felhelyezett tapasz is leesett. Nagy volt az ijedtség. A lányom, Patrícia, azonnal bevitte Martint a kórházba, ahol meglepő fogadtatásban részesült. - Az orvos először őt zavarta ki a vizsgálóból, mondván, hogy ez kórház és nem mozi. Majd azt mondta a fiamnak, ha otthon doktort játszott és le tudta szedni a szakszerűen felhelyezett kötést, akkor lássa el most is magát! A fiam lába vérzett, a doktor pedig hazaküldte. Elképesztő!– eleveníti fel a történteket a feldúlt édesanya, Bea, és hozzáteszi, az orvos még csak meg sem nézte a sebet. Beáta felhívta az ajkai doktort, mert tudni akarta, miért nem látta el fiát. – Feldúlt voltam, felszólítottam, hogy következményei lesznek a viselkedésének, mert nem nyugszom bele, hogy még csak meg sem nézte Martin lábát. Mikor a médiát emlegettem, azonnal felajánlotta segítségét, de akkor már úgy döntöttem, inkább a pápai kórházba viszem a fiamat, ott az orvosok összevarrták a gennyes sebet, újabb drain csövet helyeztek fel és antibiotikumot is felírtak neki, mivel begyulladt a sebe.

Beáta nem nyugodott bele a történtekbe, azt mondja, abba a kórházba, ahol így bántak a gyermekével, jó szívvel, bizalommal nem tudna bemenni, azóta is a jóval távolabbi pápai kórházba járnak kontrollra. Az édesanya jogi lépéseket is fontolgat, panaszt tett a kórház igazgatójánál és az Orvosi Kamaránál is.

Dr. S. Lajos, az ajkai Magyar Imre Kórház orvosa portálunknak megerősítette, P. Martin valóban varratszedésre jelentkezett hozzájuk, kötést helyeztek sebére, és ráírták a papírjára, hogy otthonában, két nap múlva távolíthatja el azt. – A fiú este 9 óra körül beállított, és azt kérte, kössük be újra a lábát, mert szétnyílt a sebe. Azt válaszoltam, hogy amennyiben ő nem tartja be az utasításokat, és saját kezébe veszi a kezelését, legyen szíves ezt tovább folytatni, ugyanis sürgősségi betegellátó egység vagyunk, nem megoldható, hogy ide bárki, bármikor bejöjjön, és a társadalombiztosítás terhére olyan szolgáltatásokat vegyen igénybe, amiket később, önhatalmúlag nem tart be. A fiú édesanyja ezt követően felhívott és felháborodva elmondott mindennek a telefonban, mondtam neki, hogy sajnálom, de inkább a fia felelősségét kellene mérlegelnie - részletezi a doktor és azt mondja, Martin sebe nem vérzett, mikor új kötést kért, ezért nem érti, miért kelt ki magából az anyuka.

Kerestük az ajkai Magyar Imre Kórház igazgatóját, aki azt mondja, kivizsgálja a történteket, és csak aztán nyilatkozik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk