Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Július 21. 15:09, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Nagyszabású szabadtéri színházi fesztivál lesz Pápán

Nagyszabású szabadtéri színházi fesztivál lesz Pápán

A Nyáresték elnevezésű programot hagyományteremtő szándékkal hívják életre Pápa 800 éves jubileumán. Ezer fős mobillelátót és modern színpadot állítanak fel az Esterházy-kastély udvarán.

A rendezvény bemutatására összehívott sajtótájékoztatón Áldozó Tamás polgármester úgy fogalmazott, hogy egy színházat építenek fel az Esterházy-kastély udvarán. - Természetesen ehhez szükség van egy megfelelő fény- és hangtechnikával felszerelt színpadra, valamint egy nézőtérre. Az önkormányzat ezért beszerzett egy több mint 1000 fő befogadására alkalmas mobillelátót. A polgármester elmondta, a Nyáresték elnevezésű programot nem csak a pápai műértőknek hívták életre, távolabbi városokból is várnak vendégeket, így a város határain túl is folytatnak marketing tevékenységet.

A szabadtéri színházi rendezvényt hagyományteremtő szándékkal szervezik. - Azt reméljük, hogy a Nyáresték ebben az augusztusi időszakban előre kiszámítható rendezvénye lesz a régiónak, mely szép lassan rangot vív majd ki a fesztiválok között és egy új arcát mutatja majd a városnak.

Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. vezetője ismertette a programokat. A szervező arra hívta fel a figyelmet, hogy érdemes bérletet váltani a programokra, hiszen így kedvezményes áron tekinthető meg az összes előadás.

A jegyek már megvásárolhatók Pápán a Galéria Bisztróban (este 10 óráig) és aTourinform irodában, az interneten pedig az esterhazykastely@papa.hu e-mail címre írva.

A rendezvény kiemelt támogatója a Várkertfürdő, további támogatók pedig a Concordia Trans Kft. és a Mezőlabor Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.