Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Augusztus 29. 13:27, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Milliárdos fejlesztés a Haas + Sohn Kft-nél

Milliárdos fejlesztés a Haas + Sohn Kft-nél

Véget ért az a csaknem 1,2 milliárd forintból megvalósult projekt, melynek keretében új telephelyre költözött a cég. A beruházásnak köszönhetően innovatív kályha és konyhai tűzhely kifejlesztésére is lehetőség nyílik.

A beruházás részben európai uniós és hazai támogatással jöhet létre. A közel 1,2 milliárdos projekt megvalósítását csaknem fele részben támogatja az európai unió és az állam. A Haas+Sohn Kft. 2012-ben nyújtott be sikeres pályázatot „Új innovatív pellet tüzelésű kályha és konyhai tűzhely kifejlesztése és piacra juttatása” címmel, mely a Támogató döntése alapján 587.416.234 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatás 85%-a az EU Regionális Fejlesztési Alapjából, míg 15%-a a központi költségvetésből származik.

A ma délelőtti üzembejárással egybekötött projektzáró ünnepségen Gyopár Zoltántól, a pápai Haas + Sohn Kft. üzemének ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a beruházás célja a gyártási folyamatok optimalizálása, valamint a belső logisztika újragondolása révén a cég hatékonyságának növelése. A projekt új munkahelyek létesítését is eredményezi, a cég mintegy 40 fővel, 170 főre tudta növelni dolgozóinak számát. A Haas+Sohn Kft. Gyár utcai telephelyén további fejlesztésekre is nyílik lehetőség, mivel a 8,8 hektáros területnek csupán mintegy negyede került beépítésre.
A beruházás keretében egy teljesen új gyártócsarnokot létesítettek. Fő szempont volt továbbá a gyártás folyamatának optimalizálása, ennek érdekében a gyártóegységek és a géppark is megújult. A cég belső logisztikája a Lean gyártási elv szerint lett kialakítva. Szintén a beruházás keretén belül jött létre az új előkezelő, a festő, valamint egy 10.000 készülék tárolására alkalmas készáru raktár. A fejlesztéseknek köszönhetően energiahatékonyságban, és a munkakörülmények javításában is sikerült előrelépnie a Haas+Sohn Kft.-nek.
A Magyarországon 20. születésnapját ünneplő Haas+Sohn Kft. üzemében olajkályhákat, kandallókat, tűzhelyeket, és különböző kiegészítőket gyártanak. A cég a Béke térről, a régi dohánygyár épületéből költözött a Gyár utcába.

Címkék: haas+sohn

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.