Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Szeptember 22. 12:09, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Michael Douglas és Orlando Bloom Prágában forgat novemberben

Michael Douglas és Orlando Bloom Prágában forgat novemberben

Michael Douglas és Orlando Bloom részvételével novemberben megkezdődik Prágában az Unlocked című amerikai bűnügyi film forgatása - értesült a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap.

"A filmnek nagyon magas a költségvetése. Az amerikaiak jóval több mint százmillió koronát (több mint egymilliárd forint) költenek el csak Csehországban" - idézi a lap hétfői kiadása Kevan Van Thompsont, a csehországi forgatást szervező Czech Anglo Production képviselőjét.
Thompson közlése szerint politikai krimiről van szó, amelynek főszereplője egy női CIA-ügynök, akit a filmben Noomi Rapace svéd színésznő fog alakítani. A történet nagy része a volt szocialista Kelet-Európában játszódik. Michael Douglas és Orlando Bloom szerepéről részleteket nem közöltek.
Az amerikai filmesek érdeklődése Csehország iránt a Hospodárské Noviny szerint az átmeneti csökkenés után újra emelkedőben van, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a kormányzat megemelte a külföldi filmesek támogatására szánt alapot.
Míg tavaly erre a célra 500 millió korona volt az állami költségvetésben, az idén már 800 millió korona (9 milliárd forint) áll rendelkezésre. Daniel Herman kulturális miniszter közölte, hogy a következő években is legalább ilyen összeggel lehet számolni - írja az újság.
Andrej Babis pénzügyminiszter korábban azt nyilatkozta, hogy nem ellenezné, ha ez az összeg emelkedne. Úgy vélte, nagyon jó befektetésről van szó.
A hatályos jogszabályok szerint a Csehországban forgató külföldi filmstábok a cseh állami támogatás keretében visszakaphatják az országban bizonyíthatóan elköltött összeg 20 százalékát.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára