Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Március 03. 12:37, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Mesterházy Attila Pápán kampányolt

Mesterházy Attila Pápán kampányolt

Az Összefogás szocialista miniszterelnök-jelöltje villámlátogatásra érkezett Pápára. Gőgös Zoltán választókerületi képviselőjelölttel együtt tett egy sétát a belvárosban, majd a Kossuth-szobornál szólt a választókhoz.

Mesterházy Attila sajtótájékoztatóján a mezőgazdaság helyzetét elemezte. Pártja kitörési pontként értelmezi a hazai agráriumot, amellyel újabb munkahelyeket lehet létrehozni, hiszen Magyarország adottságai alkalmasak arra, hogy az ország komoly mezőgazdasági termelővé és élelmiszeripari hatalommá váljon. Hozzétette: ehhez elengedhetetlen az alapvető élelmiszerek árának csökkentése. - Komoly károkat okoz Magyarországnak a mezőgazdasági termékek "papíron történő utaztatása", vagyis az áfacsalás. Ebből a szempontból is megoldás lenne, ha csökkentenénk az alapvető élelmiszerek árát és bővítenénk ezek körét, hiszen fehéredne a gazdaság. Másrészt segítené a kisebb keresetű magyar családok megélhetését, nem beszélve arról, hogy a nagyobb fogyasztás nagyobb piacot is jelent a mezőgazdasági termelők, feldolgozók számára - fogalmazott a miniszterelnök-jelölt.

Mesterházy Attila szerint “Orbán Viktor visszaélt kétharmados hatalmával, a saját barátainak, oligarcháinak a zsebét tömte”. Szerinte Magyarországon nem azok kapták a földeket, akik megművelik. Ugyanakkor kijelentette, azoknak, akik jogosan jutottak földhöz, nem kell megélhetésül elvesztésétől tartaniuk a kormányváltást követően sem.

A politikus szólt a külföldön munkát vállalt magyarokkal kapcsolatban is. - Ötszázezer ember hagyta el ezt az országot az elmúlt négy évben, 1956 után nem hagyta el ennyi. Ők nem kalandorok, hanem kényszerből mentek el, mert nem volt munkájuk, miközben nyelveket beszélnek, megfelelő szakmai képzettségük van - - fogalmazott a baloldali miniszterelnök-jelölt.

Magyarország legnagyobb problémájának nevezte a munkanélküliséget, ezért a következő kormány legfontosabb feladata olyan munkahelyek megteremtésének a segítése, amelyek "tisztességes bért is adnak az embereknek.Olyan ország kell, ahova vissza akarnak jönni a fiatalok, ezért is kell a kormányváltás”

Az MSZP elnöke a szociális-társadalmi válság jeleként sorolta, hogy négymillióan élnek a létminimum alatt az országban, másfél millióan mélyszegénységben, és 500 ezer gyermek rendszeresen éhezik.

Végezetül a választásokon való minél nagyobb részvételre ösztökélte hallgatóságát és arra kérte híveit, hogy minél több ismerősüket bíztassák a szavazásra és támogassák Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő-jelöltet.

Az MSZP elnöke a mai nap folyamán több Észak-dunántúli településre is ellátogatott, Pápáról Győrbe utazott, ahol lakossági fórumot tartott.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.