Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Július 25. 20:11, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Megnyílt a tablókiállítás

Megnyílt a tablókiállítás

Holnaptól egy helyen lesz megtekinthető a Pápán fellelhető összes középiskolai tabló a Városi Sportcsarnokban.

A ma késődélutáni megnyitón a város középiskoláinak egykori és jelenlegi igazgatói előtt Unger Tamás alpolgármester két alapvetésre fűzte fel beszédét. - Egyrész Pápa városa idén ünnepli 800 éves jubileumát, másrészt Pápa iskolaváros. Ennek a két alapvetésnek a mai nap talán az egyik legfontosabb metszetét láthatjuk. Pápa város életében az iskolák nagyon fontos szerepet töltöttek be, és töltenek be napjainban is. A mai naptól kiállított csaknem 800 tablón, mintegy 20-22000 tanuló és jópár ezer tanár képe tekinthető meg.

A kiállítástGruber Marianna nyitotta meg. A Türr István Gimnázium nyugalmazott igazgatója úgy fogalmazott, hogy minden egyes tablónak saját története van. - Minden tabló hirdeti a diákok egymáshoz való kötődését, s az elhatározást: bár most itt az elválás, de újra találkoznak, hiszen összetartoznak. Most, a polgármester úr ötlete nyomán ez az összetartozás városi szinten teljesedik ki. Úgy gondolom, hogy ezen a kiállításon órákat el lehet tölteni. Sétálni a tablók közötti utcácskákon, megtalálva egy-egy ismerős arcot, elgondolkodva a régi történeteken - hangzott el a nyitóbeszédben.

Az egyedülálló kiállítás egy teljes hónapon át, augusztus 25-ig várja a látogatókat. Hétfő kivételével minden nap 10-18 óráig lehet megtekinteni a tablókat, a belőpődíj 500 Ft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék