Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Október 01. 11:12, szerda | Helyi

KRESZ-FESZT Pápán

KRESZ-FESZT Pápán

A Pápai Rk. 2014. szeptember 30-án 10 órai kezdettel a pápai Városi Sportcsarnokban rendezte meg ”Az iskola rendőre” program tanévnyitó kampányának záró elemét, a KRESZ-FESZT elnevezésű közlekedésbiztonsági délelőttöt.

A program keretében öt pápai általános iskola egy-egy csapata mérte össze KRESZ tudását a közlekedési vetélkedő keretében. A csapatok többek között keresztrejtvényt oldottak meg, közlekedési táblákat ismertek fel időre, feladatlapot töltöttek ki és „Közlekedj biztonságosan!” címmel plakátot készítettek. Emellett csapatonként 2-2 diáknak a kerékpáros ügyességi és szabályossági pályán is teljesítenie kellett. Első helyezést a Tarczy Lajos Általános Iskola ért el, őt követte másodikként a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola. A harmadik helyezett a Munkácsy Mihály Általános Iskola csapata lett. A Vajda Márta Általános Iskola a plakátjáért különdíjban részesült. A vetélkedő mellett számos program is várta a pápai iskolákból és a közeli óvodákból érkező gyermekeket. Megtekinthették a baleset helyszínelő autót és egy tűzoltóautót, közlekedési témájú rajzokat színezhettek, vagy maguk is rajzolhattak az aszfaltra, valamint közlekedési táblákat és rendőrautót ábrázoló hűtőmágnest készíthettek. A vállalkozó kedvűek keresztrejtvényt oldattak meg és ellenőrizhették, mennyire ismerik a közlekedési táblák jelentéseit. Az óvodások – egy rendőr néni vezetésével – zebra-sétára indultak. A láthatósági mellényt felöltő gyermekek a közeli gyalogos átkelőhelynél gyakorolták az úttesten átkelés szabályait és menet közben beszélgettek a látott közlekedési táblákról is. A rendezvény programelemeiből nem maradhatott ki a gyermekek által közkedvelt ujjnyomatvétel és a csapatszolgálati eszközök felpróbálása sem.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.