Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Március 05. 15:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Közlekedésbiztonsági tájékoztató a pápai mozgássérülteknek

Közlekedésbiztonsági tájékoztató a pápai mozgássérülteknek

A mozgásukban korlátozottak védelme és tájékoztatása volt a fő célja annak a baleset-megelőzési délutánnak, amelynek a Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesületének Pápai Csoportja adott otthont.

A Pápai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója elsőként az elektromos kerekesszékkel közlekedés szabályait ismertette a megjelentekkel 2015. március 4-én a Pápán, a Pedagógus Művelődési Házban megtartott rendezvényen. Kiemelte, hogy az egyre elterjedtebb segédeszközzel haladók gyalogosoknak minősülnek, annak ellenére is, hogy a járdák állapota miatt esetenként az úttest jobb oldalán kénytelenek közlekedni. Ez azonban rendkívül nagy körültekintést és óvatosságot igényel a mozgássérültek részéről, a gépjárművezetőknek pedig toleranciát kell mutatniuk irányukba. A rendőrség munkatársa ezért felhívta a csoporttagok figyelmét arra, hogy a kerekes székkel haladva – saját biztonságuk érdekében – igyekezzenek a lehető legkevesebbet az úttesten tartózkodni. Ehhez azonban szükséges az útvonalukat előre, átgondoltan megtervezni és akár a kerülő utat választani. Az előadás további részében a parkolási engedéllyel rendelkező mozgássérülteket, valamint az őket szállító gépjárművezetőket megillető várakozási és behajtási kedvezményeket ismertette az előadó. A rendkívül jó hangulatú, interaktív foglalkozás zárásaként az érdeklődök KRESZ tesztet töltöttek és kipróbálták a „részeg szemüvegeket”. A két legeredményesebb teszt készítője a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Kóborló című közlekedésbiztonsági kiadványát vehette át jutalmul, valamint minden csoporttag láthatósági mellényt kapott ajándékba, ezzel is növelve biztonságukat a közúti forgalomban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.