Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. December 24. 14:19, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Kissé késve, de karácsony másnapján már birtokba is vehetjük a jégpályát

Kissé késve, de karácsony másnapján már birtokba is vehetjük a jégpályát

Hibát észleltek a pápai Fő téren megépített jégpálya próbaüzemekor. A nem egyenletesen képződő jégréteg okát megtalálták és a hibát elhárították. Holnapután birtokba lehet venni a pályát a tervek szerint.

Igaz, ennek némiképp elentmond az, hogy mára a jég elolvadt (valószínűleg a szél miatt (a szerk.)) és maximum vízifocizni lehetne a téren.

Műszaki probléma adódott

"Még zajlik a jégpálya üzembe helyezése a Fő téren, de a tervek szerint a napokban már birtokba vehetik a korcsolyapályát a téli sportok szerelmesei. Az elmúlt hét elejétől a gépészeti berendezés telepítését követően a kivitelező átvizsgálta a korábban megépített vezetékeket és csöveket, feltöltötték a rendszert fagyálló folyadékkal és beindították a jég készítését végző berendezést. A próbaüzem során olyan műszaki problémát észleltek, ami miatt nem alakult ki egyenletes jégréteg, így a szakemberek az elmúlt napokban a hiba megkeresésén és elhárításán dolgoztak. Ez több napot is igénybe vett, hiszen közel hétszáz bekötést kellett ismételten ellenőrizni. A szükséges átkötéseket és a rendszer légtelenítését elvégezték, így hétfő reggeltől egyenletesen működik a fagyasztás a több mint 1000 négyzetméteres felületen - tájékoztatta a papa-ma.hu-t Vörös László. A Boroszlán Zrt. vezérigazgatója hozzátette, ez az egy hét nagyon rövid időnek számít a berendezés telepítéséhez, beüzemeléséhez és a próbaüzem elvégzéséhez.

Már korcsolyáztak rajt

A jégréteg hétfő délelőtt már elérte az egy centiméteres vastagságot, az első korcsolya pedig nem sokkal dél előtt siklott végig a pályán. Igaz ez az egyik szakember lábán volt, hiszen ily módon is ellenőrizni kívánták a jég egyenletességét. Vörös Lászlótól megtudtuk, a jeget csak locsolással szabad hízlalni, így lesz légbuborékmentes és alkalmas a korcsolyázásra. Ahhoz, hogy a pályát üzemszerűen, jó minőségben, vendégek sokaságával lehessen működtetetni 4-5 centiméter vastagságú jégnek kell kialakulnia a területen. Ezt folyamatos locsolással és hűtéssel érik el néhány nap alatt. Hétfőn egyébként a védőszőnyegeket és a függőleges felületeket védő szivacsokat is elhelyezték a kivitelezők a jégpálya körül - ezek a balesetek megelőzését szolgálják -, és az üzemeltető is készül a pálya nyitására. Ez a tervek szerint karácsony másnapján 13 órakor lesz."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk