Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Március 06. 12:20, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Két egykori fegyőrt ítéltek letöltendő börtönbüntetésre Kecskeméten

Két egykori fegyőrt ítéltek letöltendő börtönbüntetésre Kecskeméten

Nem jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélt két, egykor fegyőrként dolgozó férfit testi sértés bűntette, valamint önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt pénteken a Kecskeméti Törvényszék.

H. Tamást 4 év 4 hónap, M. Arnoldot 3 év 2 hónap letöltendő börtönbüntetéssel sújtott Fodor Endre tanácsvezető bíró, mert a vádlottak súlyosan bántalmaztak egy juhászt, akit egy traktor ellopásában való közreműködéssel gyanúsítottak, megalapozatlanul. A két férfi büntetése kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadlábra.
A harmadrendű vádlottat, H. Józsefet - az elsőrendű vádlott apját - 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte e törvényszék, annak végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.
Az elsőrendű és a másodrendű vádlott - akik az elkövetés idején büntetés-végrehajtási őrök voltak - 2012. augusztus 3-án a Solt külterületén lévő erdőben felkeresték a juhokat legeltető sértettet, és felelősségre vonták egy traktor eltűnésével kapcsolatban. Az ellopott jármű az elsőrendű vádlott apjának, a harmadrendű vádlottnak a tulajdona volt.
A két férfi követelte, hogy a sértett a traktorért, illetve az eltulajdonításban való részvételért kapott pénzt és a mobiltelefonját adja át nekik. A sértett tagadta, hogy bármilyen köze lenne a traktor eltulajdonításához. A két férfi a sértettet megverte, majd levetkőztette, és a ruháját átkutatta. Ezután egy fához vonszolták, a harmadrendű vádlott autójából elővettek egy kötelet, és azt a nyakába hurkolták. A kötelet a fa ágán áthúzva megfeszítették és akasztással fenyegették a juhászt. A vádlottak a súlyosan sérült férfit ezután magára hagyták.
A járásképtelen sértett egy több száz méterre lévő házhoz kúszott, ahol mentőt hívtak hozzá, majd kórházba vitték. A sértett 12 bordája tört el, valamint tüdőzúzódást szenvedett, amely közvetlen életveszélyes állapotot idézett elő.
Az állampusztai büntetés-végrehajtási intézetben dolgozó két fegyőrt leszerelték.
Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért nyújt be fellebbezést mindhárom vádlott esetében. A vádlottak és védőik elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért nyújtanak be fellebbezést. A per másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.