Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Július 21. 11:16, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kerítéscsere és labdafogó háló a Spari-pályán

Kerítéscsere és labdafogó háló a Spari-pályán

A mára igencsak leromlott állapotba került betonelemekből épült kerítést teljes egészében kicserélik a Tókerti Sorttelepen, ismertebb nevén a Spartacus-pályán.

A beruházás bemutatásakor Áldozó Tamás polgármester elmondta, a sprottelep fontos feladatot tölt be, hiszen ez a PELC utánpótlásának egyik edzőpályája, használják a Munkácsy Mihály Általános Iskola növendékei, de a Diákolimpia atlétika versenyeit is itt tartják. 2012-ben pályázati forrásból felúították a salakos pályákat, melyek egyike világítást is kapott. A mostani viszont beruházás önkormányzati forrásból valósul meg. - A sporttelep betonkerítése használhatatlanná, helyenként életveszélyessé vált az idők folyamán, a másik oldalon lévő drótkerítés pedig az enyészeté lett. Ezért volt időszerű a mostani fejlesztés - mondta el a városvezető.

A sporttelep negyedik utca oldalán fémkerítést épített a kivitelező, melyet a kispályák felőli végén kapuval látnak el annak érdekében, hogy ne a kerítésen átmászva kelljen az esetlegesen kirúgott labdák után menni, ahogy eddig. A Bakonyér felőli oldalon drótkerítést húznak fel. A sporttelep végén lévő, használaton kívüli terület ezentúl kívül fog esni a kerítésen, a tervek szerint a jövőben itt egy kisebb park létesülhet majd. A sajtótájékoztatón kiderült, hogy labdafogó hálót is megépítenek a műfüves kispálya mellé, mivel a negyedik utca több lakója is panaszkodott a kirúgott labdák miatt.

A beruházás összköltsége 15 millió forint, melyből 584 méter kerítést építenek. A munkálatok várhatóan július 30-ig fejeződnek be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk