Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Április 18. 12:07, szombat | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Karai Kristóf: Merészen, bátran a quadon!

Karai Kristóf: Merészen, bátran a quadon!

Karai Kristóf számára azért is volt sorsdöntő ez a verseny az eddigiekhez képest, mert az idei szezont kategória- és motorváltással indította. Az eddigi 250 cm3 motort egy 450 cm3-re cserélte, amivel már az elitkategóriában állt a rajthoz.

Kristóf már a tavalyi évben is versenyzett Csehországban, viszont most egy számára ismeretlen, technikás pálya várta a fiatal quadost – nagyobb ugrókkal, merészebb kanyarokkal. A pályabejárást követően szembesült azzal, hogy minden tudását és tapasztalatát összeszedve kell a rajthoz állnia, ha a dobogó a cél, már pedig Kristóf minden versenyén az élre törekszik.

A szabadedzés a várthoz képest jól sikerült, hiszen néhány kör megtétele után Kristóf szinte játszi könnyedséggel teljesítette az előtte lévő akadályokat, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az időmérő edzésen a harmadik legjobb időt futotta a felnőttek között, akik szinte el sem akarták hinni, hogy Kristóf csupán 13 éves, és ezáltal a legfiatalabb versenyző a mezőnyben. Többen csodálkozva figyelték, hogy olyan ugrókon kerekedik felül, amiket sokan be sem vállalnak, hiszen a pálya természeténél fogva elég nehezen teljesíthetőek. Borzolta is édesapja idegeit merészségével.

Sajnos sem az első, sem pedig a második futam rajtja nem sikerült túl jól, ami nagy valószínűséggel a Kristófra nehezedő stressznek tudható be, hiszen életében először rajtolt ilyen erős és népes mezőnyben. A kezdeti nehézségek ellenére, az első futamban a mezőnyön átverekedve sikerült megszereznie a futam ötödik helyét, mely a kategóriában a másodiknak felelt meg.

A második futamon még nagyobb lelkesedéssel állt Kristóf a rajtrácsra, ám sajnos motorja lefulladt a startot követően. Gyors reakciójának köszönhetően azonban hamar üldözőbe vette a motorozókat. A rengeteg gyakorlás és tapasztalatszerzés nem volt hiábavaló, hiszen hamar maga mögé utasította az addig előtte versenyzőket. Volt, hogy az ugró tetején „száguldott” át a hárman egymás mellett motorozó ellenfelein, máskor a kanyarokban előzve, minden tudását beleadva – ezzel édesapjának is nem kis izgalmakat okozva – sikerült a futam negyedik helyezését megszereznie, így összességében kategóriája előkelő második helyén végzett.

Kristóf sűrű programnak néz elébe, ami az idei szezont illeti, hiszen alig ért haza a cseh bajnokságról, már készül a hétvégén megrendezendő szlovák bajnokság első futamára. Kíváncsian várjuk a számára szinte már hazai terepnek mondható, vasárnapi versenyt, bár itt is egy számára teljesen új pályán kell bizonyítania rátermettségét.​

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.