Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Augusztus 22. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jól kereshet az állam a frekvenciapályázaton

Jól kereshet az állam a frekvenciapályázaton

Akár néhány napon belül, de legkésőbb november végéig kiderülhet, hogy mely cégek jutnak újabb frekvenciákhoz az NMHH pályázatán, az viszont egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a kormány a tervezettnél nagyobb összeget zsebelhet be - írja a Napi Gazdaság.

Az már korábban kiderült, hogy a jelenlegi három mobiltelefon-társaság (a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt.) mellett a Digi Kft. is versenyben maradt. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Magyarországon mobil­-adatforgalomra még nem használt 800 és 2600 megahertzes (MHz) frekvenciasávokat, valamint a 900, az 1800 MHz-es, továbbá a 2,6 gigahertzes (GHz) sávokból még ki nem osztott részeket hirdette meg értékesítésre. A tenderen indulók különböző blokkokra adhattak ajánlatot.
Voltak olyan frekvenciablokkok, amelyekre többen is pályáztak, és mint kiderült, ezen ajánlatok közül több nagyon közel áll egymáshoz, ezért az NMHH ezekre újabb árajánlatot kér a pályázóktól. Ennek során pedig a cégek feltehetően tovább emelik az ajánlati összeget. Így elképzelhető, hogy a tervezett 104 milliárd forinthoz képest több folyik be a büdzsébe. (Egy korábbi kormányzati terv egyébként még 120 milliárd forint bevétellel számolt, amit később – a pályázat végső változatának megjelentetésekor – csökkentettek az említett 104 milliárdra).

Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mikorra fejeződhet be a pályázat. A frekvenciapályázat nem húzódik el, az NMHH rendeletében és a pályázati dokumentációban szereplő határidők betartásával folyik – válaszolta a Napi Gazdaságnak a hatóság. Miután az NMHH-rendelet és a pályázati dokumentáció időintervallumokat tartalmaz, így akár már augusztus végén kiderülhet, hogy mely cégek milyen frekvenciához jutottak, de az is előfordulhat, hogy csak november végén zárul le a pályázat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott