Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. November 18. 13:18, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Jobbik: Nem kell garázsadó

Jobbik: Nem kell garázsadó

Süle Zsolt jobbikos önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón reagált Áldozó Tamás bejelentésére, mely szerint december 1-től mindenkit vizsgálni fognak garázsadó tekintetében.

Mint ahogy az portálunkon is megjelent, mindenkire kiterjedő, tételes adóellenőrzés indul december 1-jén. A vizsgálat célja, hogy a 2012-ben bevezetett garázsadót mindenki fizeti-e, akinek van gépjármű tárolására alkalmas helyisége. Süle Zsolt elmondta, rengeteg megkeresést kaptak a hír megjelenése óta. Sokan a "sarc visszavonását" szeretnék, de vannak, akik félelmeiknek adtak hangot az adóellenőrzés kapcsán.

Az önkormányzati képviselő szerint ellentmondásos, hogy 2012-ben, nehéz gazdasági környezetben az országos politika "ad a lakosságnak havonta néhány ezer forintot" a rezsicsökkentéssel, melyet "helyi szinten egymozdulattal vissza is vesznek". -Sajnos így a pápaiak többsége nem érezhette, hogy javulnának az anyagi lehetőségeik. Ezért élünk azzal a javaslattal, hogy a közteherviselésnek csak azokat a formáit alkalmazza továbbra is a pápai önkormányzat, amelyek feltétlenül szükségesek! Mivel az építményadó e formája nem ilyen, javasoljuk a visszavonását - fogalmazott Süle Zsolt.

A képviselő szerint az is ellentmondásos, hogy míg 2012-ben - mikor a garázsadó bevezetésre került - a város költségvetése labilis lábakon állt, addig mára ez megváltozott, a garázsadó mégis megmaradt. - Véget értek a nehéz esztendők, Pápa városa stabil pénzügyi lábakon áll, sőt jelentős fejlesztéseket prognosztizáltak a következő évekre.Ha hitelt adunk Áldozó Tamás szavainak és elhisszük az ő pozitív helyzetelemzését, akkor viszont jogosan merül fel a kérdés a helyi lakosokban: Miért kell ezt a pápaiak ezreinek életét megkeserítő sarcot továbbra is fizetni? - tette fel a kérdést Süle Zsolt.

A politikus szerint ugyanakkor ha már az önkormányzat meghozta a garázsadó rendeletét, azt be kell tartani és be kell tartatni. Az adóellenőrzések kapcsán viszont számos kérdés merült fel az emberekben. Többek között, hogy nem sért-e személyiségi és tulajdonosi jogot az ellenőrzés.Kik végzik azt és milyen felhatalmazás alapján, mekkora létszámban és mennyiért? Ha már beszedik az autósoktól ezt a sarcot, miért nem fordítják legalább az utak felújítására az ebből befolyó összeget. Süle Zsolt szerint kérdéses továbbá az is, hogy mi van azokkal az ingatlantulajdonosokkal, akik nem gépjárművet tárolnak a garázsban - tolmácsolta a kérdéseket a képviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.