Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Július 24. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Orbán Imre: Kiemelt figyelmet az idősek kárára elkövetett bűncselekményeknek

Orbán Imre: Kiemelt figyelmet az idősek kárára elkövetett bűncselekményeknek

A jobbikos politikus határozottan visszautasítja Pintér Sándor belügyminiszter azon kijelentését, hogy \\\"időskori sajátosság\\\" miatt rettegnek az emberek egyes településeken.

- Sajnálatosnak tartom, hogy a belügyminiszter nincs tisztában az ország egyes területeit elárasztó bűnözési hullámmal, nem tartja fontosnak a társadalom legvédtelenebb rétegének, az időskorúak kárára elkövetett bűncselekmények visszaszorításának fontosságát - mondta szerdai sajtótájékoztatóján a Jobbik Veszprém megyei Rendvédelmi Kabinettjének vezetője.

Orbán Imre felhívta a figyelmet arra, hogy megyénkben sem rózsás a helyzet. Szerinte komplexen kellene kezelni a helyzetet, és az elkövető családi felelősségét is vizsgálni kellene. - Meg kell vonni mindennemű segélyt, támogatást attól a családtól, melynek felnőtt tagjai nem képesek szülői gondoskodás és felelősség minimumát sem felmutatni, gyermekeik az utcán kóborolnak és bűncselekményekből fedezik szórakozásukat - fogalmazott a politikus.

A Jobbik helyi elnöke minden sértettet arra bíztat, hogy tegyen feljelentést a rendőrségen, még akkor is, ha le szeretnék beszélni őket erről. - Közügy, hogy minden elkövető a bíróság elé legyen állítva, majd börtönbe legyen juttatva - zárta gondolatait Orbán Imre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.