Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Január 25. 11:27, vasárnap | Helyi
Forrás: mti, police.hu

Járhatatlan utak Pápa környékén!

Járhatatlan utak Pápa környékén!

Tegnap hajnaltól kezdődően szinte folyamatosan havazik. A nagy mennyiségű csapadék viharos erejű széllel párosul. A szél által emelt hótorlaszok miatt több út is járhatatlanná vált Pápa térségében.

Ha van képe, videója a hófúvásról, küldje el nekünk a Facebook-on!
https://www.facebook.com/papainfo

Forgalomkorlátozás a 83-ason!

A 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek nem közlekedhetnek a 77-es, a 82-es és a 83-as főút egy-egy szakaszán – tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap délután az MTI-t.

Dömölki Zsolt az intézkedést a csúszásveszéllyel indokolta. Emiatt zárták le a 77-es főutat Veszprém és Tapolca között, a 82-es főút Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye közötti szakaszát, valamint a 83-as főutat Pápa és Városlőd között a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti járművek elől. A tehergépjárművek vezetőit a rendőrök szükség esetén tájékoztatják a pihenési lehetőségekről, a megye városai azonban számukra is megközelíthetőek kerülő úton – tette hozzá.

Két autóbusz is elakadt Pápa és Csót között

Több alsóbbrendű út járhatatlanná vált, de elzárt település nincs – tájékoztatta a Veszprém megyei katasztrófavédelem hivatalvezetője vasárnap reggel az MTI-t. A megyében további havazás várható.

Szolgainé Soós Gabriella elmondta, hogy Pápa és Csót között két, menetrend szerint közlekedő autóbusz akadt el, az utasokat már továbbszállították, a járműveket két erőgéppel vontatják el.

Lezárás Pápa és Nagygyimót között!

A hó eltakarítás idejére lezárták a forgalmat a 8203-as számú úton, Pápa és Nagygyimót között.A rendőrség 2015. január 25-én 6 óra 40 perctől lezárta a 8203-as számú utat a hó eltakarítás idejére. Az érintett útszakaszt a Pápa-Adásztevel-Ugod-Béb útvonalon kerülhetik ki.

A vasúton nincs nagy gond

A Mávinform közlése szerint Győr és Veszprém között 20-30 perces késésekre lehet számítani. A Győr-Zirc-Veszprém, a Győr-Pápa-Celldömölk, és a Pápa-Csorna vonalon folyamatosan tisztítják a váltóberendezéseket.

A megyében narancssárga riasztás van érvényben, miután ismétlődő havazás várható. A hóréteg vastagsága a magasabban fekvő területeken meghaladhatja az 5 centimétert, ezért arra kérik az utazni szándékozókat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a katasztrófavédelem honlapjáról - közölte Szolgainé Soós Gabriella.


Dabrony - Istenes Alexandra


Mihályháza-Pápa (Gaálné Nagy Dorisz)


Illés-Szathmári Mária

83-as út Takácsi és Gyarmat között (Pozsonyi Viktória)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.