Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Július 26. 16:22, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Izraeli termékek bojkottjára buzdít a pápai Jobbik

Izraeli termékek bojkottjára buzdít a pápai Jobbik

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete demonstrációt szervezett a Fő térre, a nemrég kiújult izraeli-Palesztin konfliktus kapcsán.

A tüntetésen elhangzott, a huszadik napja tartó izraeli hadműveletnek több mint nyolcszáz palesztin halálos áldozata, köztük 181 gyermek volt, a sebesült gyermekek száma pedig ezerkétszáz fő. Töreki Milán, a helyi Jobbik IT vezetője népírtásnak nevezte az izraeli elnyomást. A fiatal politikus elmondta, számos nagyvárosban utcára vonultak az emberek, tiltakozva a Gázai-övezetben történő események miatt. - Számos híresség, mint Christiano Ronaldo és Lionel Messi is csatlakozott az agresszió elleni tiltakozáshoz. Ez a pápai demonstráció egy csepp a tengerben, de egy csepp is növeli a tengert.

Orbán Imre párhuzamot vont a Gázai-övezet és a holokauszt között. - Az úgynevezett holokauszt miatt napi szinten határozzák meg a magyar politikának, hogy hogyan kellene bocsánatot kérni. Miért kell napi szinten meghatározni a magyar kormánynak, ennek az agyongyötört nemzetnek, hogy mi a kóser? Visszakérdezek: A palesztin föld nyolcvan százalékának elrablása kóser? A fegyvertelen palesztin felnőttek és gyermekek megölése kóser? Egy hatalmas elválasztó fal építése Palesztinában a palesztinok engedélye nélkül kóser? Évtizedeken át megközelítőleg százhuszonötezer palesztin fogoly megkínzása kóser? 1,3 millió palesztin kényszerítése otthona elhagyására kóser - tette fel kérdéseit a Jobbik helyi elnöke.

A Jobbik álláspontja szerint a húsz napja megkezdett izraeli beavatkozás indokai elfogadhatatlanok, hiszen az ellentét hátterében éppen az Izrael által elkövetett folyamatos jogsértések állnak. - Nem szemlélhetjük tovább tétlenül a Gázai-övezetben folyó népírtó háborút, ezért a pápai Jobbik minden békeszerető embert arra buzdít, bojkottálja az izraeli termékeket, ne vásároljunk olyan terméket, melynek vonalkódja 729-el kezdődik - zárta beszédét Orbán Imre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék