Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Augusztus 23. 07:44, szombat | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányág

Idős nőket lopott meg

Idős nőket lopott meg

Idős nők nyakából lopta ki az aranyláncot egy 21 éves pápai nő. A Pápai Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztályának munkatársai 2014. augusztus 20-án előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Öt idős asszonyt károsított meg - a nyomozás eddigi adatai szerint - Pápán V. Tímea helyi lakos 2014. május 20-tól 214. augusztus 15-ig. Áldozatait többnyire az utcán és a kórházban szemelte ki, míg egy idős nénit saját lakásának ajtajában lopott meg. Az elkövető célja minden esetben a sértetteken levő több tízezer forintot érő ékszer – nyaklánc, fülbevaló – megszerzése volt. Három esetben ajándékként értéktelen láncot akasztott áldozatai nyakba, de ezzel egyidejűleg lecsatolta és ellopta aranyláncukat. Egy ízben fülbevaló becsatolásra hivatkozva lopta el a sértett ékszerét. Utolsó alkalommal egy idős nő lakásába csengetett be, majd az ajtóban kiszakította nyakából az aranyláncot és elfutott.
A gyanúsítottat – a sértettek személyleírása és tanúvallomások alapján – Potháczki Zsolt r. százados alosztályvezető azonosította be, majd 2014. augusztus 20-án Mehringer Richárd r. főtörzsőrmester nyomozóval egy Pápa környéki településen igazoltatta. A Pápai Rendőrkapitányságra előállított nő kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a lopott ékszereken minden esetben túladott. A nyomozók 2014. augusztus 21-én két aranyláncot megtaláltak és lefoglaltak.
V. Tímea ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Fotó illusztráció (alfahir.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.