Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Október 19. 08:22, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Ideiglenesen bezár a pápai uszoda

Ideiglenesen bezár a pápai uszoda

A Várkertfürdő hivatalos honlapja arról tájékoztat, hogy ideiglenesen bezárja kapuit a pápai uszoda. Az ok a Várkertfürdő látogatottságának folyamatos csökkenése, a bevételek drasztikus visszaesése.

Tájékoztatjuk Kedves Vendégeinket, hogy a Várkertfürdő uszodája 2013. október 28-tól 2013. december 20-ig átmenetileg zárva tart.A termálfürdő és a gyógyászat változatlan nyitva tartással várja Önöket.Megértésüket köszönjük! - található a Várkertfürdő honlapján a rövid tájékoztató.

Mínusz százezer látogató

Kovács Antal, aPápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója az október 10-i önkormányzati ülésen beszámolt a Várkertfürdőtevékenységéről, gazdálkodásáról.Többek között elmondta, a zrt. üzemeltetésében álló Várkertfürdő látogatottsága csökkenő tendenciát mutat. Ez számokkal szemléltetve: 2004-ben több mint 350 ezer fő fordult meg a fürdőben, míg 2012-ben közel 250 ezer főre csappant a vendégek száma.

A kiadások lényeges meghaladják a bevételeket

A képviselő-testület felhatalmazott engem arra, hogy a zrt. közgyűlésén kezdeményezzem egy olyan üzleti terv elkészítését 2013 hátralévő hónapjaira és a 2014-es évre, amely a társaság piaci körülmények közötti működését is nagy biztonsággal tudja garantálni. Továbbá felhatalmazott arra, hogy keressem meg a kisebbségi tulajdonost, a magyar állam képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t, hogy a társaság hosszú távú működésének biztosítása érdekében törzstőke-emelésről vagy tagi kölcsön nyújtásáról tárgyaljunk. A Várkertfürdőnek az év hátralévő részében nagyon nehéz körülmények között kell biztosítani a működését, ez azt jelenti, a jelenlegi előrejelzések szerint a kiadásaik lényegesen meghaladják a bevételeit. Ezek a kiadások pedig meghaladják a jelenleg rendelkezésre álló forrásokat is – közölte a sajtótájékoztatón dr. Áldozó Tamás.

Az uszoda sokat visz, keveset hoz

A Várkertfürdő két tehertétellel küzd mindamellett, hogy az ország egyik leglátogatottabb termálfürdője. Egyrészt törlesztenie kell a 2002-ben megkezdett beruházáshoz felvett hitelt, és eleget kell tennie közjóléti funkciójának, nevezetesen az uszoda működtetésének. Egy uszodát profitorientált módon nagyon nehéz működtetni. Az uszodából származó bevétel a kiadásoknak a töredékét sem képes fedezni. Úgy tűnik, 2013 végén ezt a kettős feladatot a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. saját erejéből nem tudja folyamatosan ellátni. A hiteltörlesztési kötelezettségének eleget tett, azonban a teljes létesítmény működtetése jelenleg nem látszik biztosítottnak erre az évre, és ugyanez igaz a következő esztendőre is. Ez azt jelenti, a szolgáltatásokban csökkenteni kell, és előfordulhat, hogy bizonyos szolgáltatásokat fel kell függeszteni. Amikor a szolgáltatások csökkentéséről beszélünk, fel sem merülhet a gyógyászatnak a bármilyen korlátozása. Emellett a termálfürdő szolgáltatásainak korlátozására sincsenek okok, hiszen ez jelenti a pápai turizmus alapját az egész évben. Ahol szolgáltatás-korlátozásokra kerülhet sor, az az uszodának a működtetése. A részvénytársaság teljes kiadási struktúrájában minden harmadik forintot az uszodára kell fordítani, a bevételeknek pedig egy számjeggyel kifejezhető része származik az uszodából. A város jelenleg sajnos nincs abban az anyagi helyzetben, hogy ezt különböző technikákkal most korrigálni tudja – mutatott rá a polgármester.

A szállodának már állni kellene

A városvezető a papa-ma.hu-nak elmondta azt is, a zárt ülésen a képviselők tájékoztatást kaptak a szálloda-beruházás ellehetetlenüléséről. Dr. Áldozó Tamás elmondta: az a cég, amellyel korábban a szállodaépítésre szerződést kötött a Várkertfürdő, nem kezdte meg a beruházást. A fürdő így felmondta a szerződéseit a céggel, amely ezért a bírósághoz fordult. A Várkertfürdő első fokon megnyerte a pert. A polgármester hozzátette, továbbra is napirenden van a városnak az a terve, miszerint szálláshely-bővítésnek kell következnie a fürdő környékén.

Címkék: uszoda, várkertfürdő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.