Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Október 25. 20:11, szombat | Helyi sport
Forrás: nso.hu

Idegenben fordított a Pápa!

Idegenben fordított a Pápa!

Több, mint egy éve nem tudott győzni a Lombard Pápa idegenben. Akkor Pécsett sikerült, most is.

A találkozó elején a Pécs lépett fel támadólag, de a pápai védelem jól állt a lábán, így távoli lövésekkel operált a mecsekaljai csapat. A Lombard a kontrákra rendezkedett be, és Popin kiugrása után meg is szerezhette volna a vezetést, de Polekszics nagy bravúrral védett.

A PMFC azonnal helyzettel válaszolt, ám Mohl lövése Csizmadia lábát is érintve a kapufáról kifelé pattant. A folytatásban sem változott sokat a játék képe, a Pápa elsősorban a pontrúgásokból tudott lehetőségekhez jutni, míg a Pécs átlövésekkel szerette volna meglepni az ellenfelét. A hazai fölényt előbb egy Mohl-kapufa jelezte, majd a gól sem maradt el. Tíz perccel a félidő vége előtt ugyanis Márkvárt Dávid megpattanó lövése talált utat a hálóba. Az első félidő hátralévő részében a piros-fekete gárda tartogatta a labdát, így újabb gól már nem esett.

A második játékrész alomszerűen kezdődött a Pápa számára, ugyanis két perc elteltével Zulevs révén azonnal összejött az egyenlítés. A Pápa 730 perc után tudott újra gólt szerezni a bajnokságban. A bekapott gól azonban nem fogta meg a Pécset, és csak Szűcs bravúrjának volt köszönhetően, hogy újabb két minutummal később Márkvárt lövése után nem ünnepelt a PMFC, hanem a labda a kapufáról kifelé pattant.

Ezt követően kicsit visszaesett a játék, egyik csapat sem tudott igazán a másik fölé kerekedni, egyedül Polekszics hozta a frászt a hazai drukkerekre, de Popin végül nem tudott élni a lehetőséggel.

A hátralévő időben sokáig úgy tűnt, hogy újabb gól már nem fog esni – komolyabb lehetőség sem adódott -, ám az utolsó pillanatokban a csereként beálló Coroian góljának köszönhetően fordított a Pápa, így első idegenbeli sikerét szerezte a bajnokságban, míg a Pécs továbbra is nyeretlen hazai pályán.

Fotó illusztráció (sport1tv.hu)

Címkék: lombard pápa, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.