Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Október 04. 20:03, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), mti

Grőber Attila nyilvános vitára hívja a város jelenlegi vezetését

Grőber Attila nyilvános vitára hívja a város jelenlegi vezetését

Lakossági fórumot tartott ma délután Pápán a Baloldali Együttműködés. Az eseményen jelen volt Tóbiás József, az MSZP elnöke is.

A fórumot megelőző lakossági fórumon Grőber Attila polgármester-jelölt elmondta, a kampányban véleménye szerint betartották ígéretüket: korrekt, megvalósítható és reális célokra alapoztak. - Azt hiszem, hogy valódi alternatívát tudunk felmutatni, egy teljesen új, fiatal jelöltekből álló csapattal indulunk az október 12-i választáson. Azt is üzenjük mindenkinek, hogy a város megújításához apró, kicsi lépéseken vezet az út. Ennek a támogatására kérek minden Pápait. Aki otthon marad, az a múltra szavaz - fogalmazott Grőber Attila. A jelölt hozzátette, kedden délután fél 5-kor a Fő térre nyilvános vitára hívja a város jelenlegi vezetését, de szívenesen látja a többi jelöltet állító szervezet képviselőit is.

Tóbiás József, az MSZP elnöke szerint az önkormányzatoknak új kihívásokkal kell szembenézniük, ugyanis a kormány döntései nyomán olyan társadalmi feszültség alakult ki, melyet az önkormányzatoknak kell orvosolni. - Nincs erős önkormányzat, nincs erős Magyarország, ha négy millióan élnek mélyszegénységben. Ma ez a társadalmi csoport képviselet, biztonságérzet és partnerség nélkül maradt - mondta a pártelnök, aki szerint az MSZP jelöltjei és szövetségesei az önkormányzatokban végzett munkájukkal igazolnák, hogy képesek társadalmi partnerséget kínálva 2018-ban leváltani a jelenlegi kormányzatot.

A sajtótájékoztatón az MSZP megyei önkormányzati listájának második helyén induló Pál Béla azt mondta, hogy a térségben most átadott fejlesztések jelentős része még 2006 és 2010 között kezdődött meg, amikor a regionális fejlesztési tanács elnökeként maga is közreműködött abban, hogy minél több fejlesztési forrás érkezzen Pápára.Elképzeléseik közt kiemelte, szeretnék elérni, hogy a jövőben még több munkahely teremtődjön, és jobb egészségügyi ellátást kapjanak a megyében élők. Fontosnak nevezte a 8-as főút és a rá vezető utak korszerűsítését, a lakóépületek és közintézmények energiatakarékos megújítását, illetve az oktatás megerősítését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.