Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Április 27. 19:56, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Grőber Attila: Durván nőttek a piac bérleti díjai

Grőber Attila: Durván nőttek a piac bérleti díjai

Folytatódik a pápai piac bérbeadása kapcsán kibontakozott vita. Grőber Attila tájékozódott a piacon és komoly áremeléseket tapasztalt.

- Amióta politizálni kezdtem, az egyik legfontosabb törekvésem az volt, hogy egymás méltóságát, tiszteletét megőrizve, ugyanakkor nyíltan tehessünk fel egymásnak kérdéseket, kritikai megjegyzéseket. Az elmúlt hetekben úgy érzékelem, hogy heves támadások indultak személyem ellen, pusztán azért, mert néhány kérdést tettem fel. Nekem ez az új támadó hangvétel nem tetszik. Amikor hordószoklattal váduljuk egymást, és azt állítjuk, hogy a munkáját 150 ezer forintért nem végzi el, az sem nem politika, de nem is kormányzás - reagált a szocialisták helyi elnöke a polgármester szavaira. Grőber Attila elmondta, két héttel ezelőtti sajtótájékoztatójána piac bérbeadása kapcsán olyan kérdéseket fogalmazott meg, melyekkel választópolgárok keresték meg. - Ehhez képest a válaszok elmaradtak, minősítésből viszont annál többet kaptunk. Én azt tanítom a gyermekeimnek, hogy érveljenek és ne minősítsenek, ezért az egymást minősítő számháborúba nem kívánok beszállni - tette hozzá a politikus.

Grőber Attilától megtudtuk, élt azon képviselői jogával, hogy betekinthet a bérlővel kötött szerződésbe. Mint mondta, abban egyetlen összeg szerepel, melyet a város évente kap. - Egyetlen sor sem vonatkozik arra, hogy a bérbe vevő hogyan fogja az árait meghatározni. Miután pénteken és vasárnap tájékozódtunk a piacon, tudunk konkrét számokkal beszámolni. Az eddigi 240 Ft/fm ár helyett 600 forintot kell fizetnie az árusoknak, melyet előre két hónapra kell kifizetni. Aki nem fizeti ki előre, annak pedig 8-900 forint a bérleti díj folyóméterenként. Választ tehát az illetékesektől nem kaptunk, csak a piacon dolgozóktól, akik közül többen úgy nyilatkoztak, hogy ezt a többletterhet nem fogják tudni kigazdálkodni - fogalmazott a képviselő.

A szocialisták elnöke szerint önmagában nem az a baj, hogy bérbe adták a piacot, vagy hogy emelkedtek az árak. - Azzal van a probléma, hogy kérdések feltétele után nem válaszokat, hanem sértegetést kapunk. Van elég ügy a városban, melyekért közösen lehetne dolgozni. Ezt az ügyet a magam részéről lezártnak tekintem - zárta gondolatait Grőber Attila.

A sajtótájékoztatón kiderül, az MSZP szokásos Munka napja kapcsán szervezett rendezvényét április 30-án, 17:30-kor, tartják az egykori Munkásotthon előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk