Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Április 15. 06:18, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Gőgös Zoltán mégis marad a politikában

Gőgös Zoltán mégis marad a politikában

A szocialisták volt országgyűlési képviselője hétfő délutáni sajtótájékoztatóján értékelte az április 6-i választási vereséget. Bejelentette, pártja őszi tisztújításáig mindenképpen marad a politikában.

- A múlt héten jeleztem, hogy a hivatásszerű politizálás számomra nagy valószínűséggel befejeződött. Azóta sok minden történt. Várhatóan teljes szerkezeti reform lesz az MSZP-n belül, én pedig folytatni fogom a politikai munkát. Az elnökség felkérésére a vidék- és agrárpolitikai kabinet vezetését fogom ellátni, mely kikerül majd a parlamenti fennhatóság alól - fogalmazott Gőgös Zoltán. Hozzátette: az őszi tisztújításig biztosan nem hagyja abba az aktív politizálást.

A politikus ugyanakkor kijelentette, a választás éjszakáján adott gyorsértékelésén nem kíván változtatni. - Ebben a választási kampányban mi is követtünk el hibákat, biztosan személy szerint én is, de azt látni kell, hogy a pápai eredmény sem lóg ki a sorból, sőt, valamennyivel jobb eredményt értem el, mint az országos lista - fogalmazott a politikus. Hozzátette: elhibázott volt a Jobbikkal kapcsolatos álláspontjuk, mely szerint "nem foglalkoznak nácikkal". - Látni kell, hogy Magyarország lakosságának közel 20%-a nem rasszista és nem szélsőjobboldali. Ezt a szavazóbázist nem szabad elengedni - figyelmeztetett az MSZP megyei vezetője.

Gőgös Zoltán a közelgő EP-választás kapcsán elmondta, a tét az, hogy a magyar baloldal hozzá tud-e járulni ahhoz, hogy az európai parlamentben baloldali fordulat következzen be, a hagyományosan erősebb konzervatív többségű unióban.

A sajtótájékoztatón kiderült, az MSZP továbbra is üzenetként az áfacsökkentésre és a minimálbér emelésére fogja helyezni a hangsúlyt. Előbbit egy közös európai uniós eljárás kezdeményezésével, utóbbit pedig egy európai minimálbér-rendszer kötelező érvényesítésével próbálják megvalósítani, melynek lényege, hogy az európai minimálbér nem lehet alacsonyabb, mint az adott ország megélhetési minimuma. Ez Magyarországon jelenleg 85 ezer forint.

Grőber Attila, az MSZP pápai elnöke pontos számokkal elemezte a választási eredményeket. - A mostani választásokon a 2010-es évhez viszonyítva a Fidesz 630 ezer szavazatot vesztett, míg a baloldali összefogás 255 ezer szavazatot nyert. A Jobbik 128 ezret nyert, az LMP pedig 131 ezret vesztett. A tények azt mutatják, hogy a magyar politikában van annyi flexibilitás, hogy a társadalmi folyamatok jelentkeznek a számok nyelvén is, még akkor is, hogyha a küzdelem egyenlőtlet feltételek mellett zajlott - mondta a politikus. Hozzátette: ettől függetlenül a Fidesz-KDNP kapta a legtöbb szavazatot és - a jelenlegi szabályok szerint - megszerezte a kétharmados többséget. Az a dolgunk, hogy levonjuk a megfelelő következtetéseket és megértsük a választók üzenetét - fogalmazott

Grőber Attila előretekintett az önkormányzati választásokra. Kiemelte, Pápa fejlődése azon múlik, hogy a város vezetése képes lesz-e egy olyan gazdasági tervet kidolgozni, ami itthon tartja a fiatalokat, illetve hazahozza azokat, akik jelenleg nem itt dolgoznak. Úgy fogalmazott, hogy az MSZP egy hiteles, szakmailag képzett jelöltekből álló közösséget alakít majd ki az önkormányzati választásokra.

Az EP-választáson a baloldali ellenzék pártjai - az előzetes megállapodásnak megfelelően - külön indulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.