Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Szeptember 20. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ételfüggőséget okozhatnak a traumák

Ételfüggőséget okozhatnak a traumák

Egy új kutatás szerint a poszttraumás stressz zavarral (PTSD) küzdő nők nagyobb valószínűséggel lesznek ételfüggők - írja a Fox News.

A tanulmány keretében több mint 45 ezer, 25-42 év közötti ápolónőt kérdeztek meg arról, volt-e életükben valamilyen traumatikus esemény, valamint hogy ennek következtében jelentkeztek-e náluk a poszttraumás stressz zavar tünetei. Ezek közé tartozik az érdektelenség, a társaságtól való tartózkodás, az elszigetelődés.

Emellett azt is megkérdezték a résztvevőktől, hogy tapasztalták-e az ételfüggés tüneteit, mint a gyakori evés olyankor is, amikor nem éhesek, a túlevéstől fáradtságérzet, valamint fizikai tünetek jelentkezését olyankor, amikor bizonyos típusú ételeket megvonnak maguktól.

Összességében a traumán átesettek 66 százaléka számolt be a PTSD valamely tünetének jelentkezéséről, valamint a résztvevők 8 százalékánál állapítottak meg ételfüggőséget. Ez az arány azonban jóval magasabb volt a PTSD-ben szenvedőknél, akiknél 18, míg a poszttraumás stressz zavarral nem küzdőknél ez az arány jóval kevesebb, mindössze 6 százalékos volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.