Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Április 01. 17:02, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Elkészült az ásványvíz palackozó üzem Tapolcafőn

Elkészült az ásványvíz palackozó üzem Tapolcafőn

A Pápa melletti település külterületén a Bótakő Gyártó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. európai uniós és hazai támogatással valósította meg a beruházást.

A társaság saját kútjából nyert víz az ország legjobb összetételű ásványvizei közé tartozik.

Mindezt a ma délutáni üzembejáráson ismertette Zsegraics Gyula, a Bótakő Kft. ügyvezetője a helyi sajtó képviselőivel.Az üzemcsarnok létesítésére és a gépek beszerzésére két Európai Uniós támogatást is igénybe vett a Bótakő és az F+ZS Bau Kft., összesen mintegy 55 millió forint értékben. Ez az összeg a teljes beruházás mintegy 30%-át fedezte.

A projekt megvalósítása 2012 őszén kezdődött, a Bótakő Kft. saját telephelyén zöldmezős beruházásként 1000 négyzetméteres üzemcsarnokot épített gyártóterülettel, raktárral és szociális helyiségekkel. Az üzemcsarnokba az ásványvíz palackozásához szükséges komplett gyártósort telepítettek palackszállító pályarendszerrel, palacköblítővel, palacktöltő és záró berendezéssel, kupakfelhordóval, dátumozó-feliratozó, cimkéző géppel. A gyártósort zsugorfóliázó, rakományrögzítő gép egészíti ki, így az ásványvíz palackozás teljes munkafolyamata elvégezhető az új üzemcsarnokban.A közel 120 millió forintos fejlesztéshez 29,90 százalékos támogatást nyert el a vállalkozás az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül kiírt pályázaton.

A gyártósor telepítése és beüzemelése a múlt év végén megtörtént, a próbaüzem sikeresen lezajlott, az üzemszerű működés megkezdődhet a tapolcafői telepen, mely évi 50 millió liter ásványvíz palackozására alkalmas.

A projekt új munkahelyek létesítését is eredményezte, a próbaüzemig nyolc fővel bővült a társaság dolgozói létszáma és további nyolc főnek ad munkalehetőséget a Kft. az üzemszerű működés beindulásától - mondta el Zsegraics Gyula.

Egy másik uniós támogatás segítségével az F+ZS Bau Kft. egy palackfújó gépet is beszerzett, mely6000 palack elkészítésére alkalmas óránként és az alkalmazott fújósablonoktól függően 0,5 – 2 literes űrmértékű műanyag palackok készítésére használható. Jelenleg 1,5 literes palackokat készítenek, ezekbe töltik a szénsavas, vagy szénsavmentes tapolcafői ásványvizet.A fejlesztéshez a Támogató 33,557 százalékos támogatást ítélt meg, mely 20 millió forintot jelent a közel 60 milliós összköltségvetésű projekt számára.

Zsegraics Gyula elmondta, termékükre számos érdeklődés van, több céggel állnak tárgyalásban. A pápai boltok polcain is hamarosan megjelenhet a tapolcafői ásványvíz "Cesarius" néven, de babavíz, vagy ice tea formájában más cég logója alatt is találkozhatunk majd vele.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.