Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Március 17. 09:20, kedd | Helyi sport
Forrás: nso.hu

Egy pontot elhozott a Pápa Győrből

Egy pontot elhozott a Pápa Győrből

Gól nélküli döntetlenre végzett a Győri ETO és a Lombard Pápa a labdarúgó NB I 20. fordulójának záró mérkőzésén.

Több helyzet adódott a győriek előtt, de Szűcs Lajos nagy bravúrokat bemutatva tartotta meccsben csapatát, mely így értékes ponttal gazdagodott.

1. FÉLIDŐ

A Győri ETO nagyon nehéz helyzetben várta a találkozót: amint arról korábban beszámoltunk, öncsődöt mondott a Quaestor Csoport egyik tagja, amely a futballcsapatot és az ETO-parkot működtető gazdasági társaság mögött is állt. A felvetődő kételyek ellenére a győriek vállalták a találkozó megrendezését, mely a pápaiaknak is létfontosságú volt a bennmaradásért vívott harcban. A győriek speciális mezben játszottak, a szponzorok logói le voltak takarva.

Jobban kezdte a találkozót a Győri ETO, az első percekben saját térfelére szorította a Lombard Pápát, ám a mezőnyfölényt nem tudta kihasználni. Az első igazán jelentős helyzetre a 25. percig kellett várni: ekkor Pátkai Máté küldött középre egy szabadrúgást, Djordje Kamber pedig 10 méterről fejelt középen, Szűcs Lajos azonban nagy bravúrral kitornázta a bal felsőbe tartó labdát.
A 29. percben Pogacsics Krisztián került nehéz helyzetbe, amikor egy röviden hazaadott labdát vágott volna egyből előre, de az őt megtámadó Seyén felpattant a labda, ám a győri kapus be tudta gyűjteni még a kapu előtt a labdát. A pápaiak legveszélyesebb helyzete a volt győri védő, Völgyi Dániel szöglete volt, ami a rövid sarokba hullott volna, ha Pogacsics nem szedi ki óirási bravúrral.
Az első félidőt alacsony iram és kevés helyzet jellemezte, a szünetben gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.
Miriuta: Akkor megyek innen, ha kirúgnak

2. FÉLIDŐ
A fordulás után is jobban kezdett az ETO, a 49. percben Pátkai passzolt Brdarovszkihoz, aki 22 méterről, a jobb oldalról tűzte kapura a labdát, a középmagas kísérlet azonban Csizmadiában akadt el. A 60. percben nagy ziccerbe került az ETO: Pátkai ugratta ki Koltait a bal oldalon, aki a tizenhatoson belül csinált egy cselt, majd 12 méterről tüzelt, de Szűcs nagy bravúrral hárított.
Nem sokkal később újabb bravúrt kellett bemutatnia a rutinos kapuvédőnek: Pátkai egy csel után lőtt középről, 20 méterről, de Szűcs Lajos lábbal tornázta ki a lövést. A következő nagy momentum a 85. percben jött: ekkor Njongo Priso centerezett pontosan a jobb oldalról, az érkező Priskin pedig 12 méterről, a jobb oldalról fejelt, de Szűcs eszén ő sem tudott túljárni.
A hajrában az ETO felívelt labdákkal próbálkozott, de a pápai védelem – Szűcs Lajossal az élen – állta a sarat, így a találkozó 0–0-s döntetlenre végződött.

Címkék: lombard pápa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.