Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Február 27. 14:03, péntek | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Egy idős házaspárhoz surrant be

Egy idős házaspárhoz surrant be

Egy idős csóti házaspárt lopott meg az a helybeli férfi, aki korábban már többször kapott kölcsön a sértettektől. A gyanúsítottat a helyi körzeti megbízottak előállítottak a Pápai Rendőrkapitányságra.

Czere Zoltán rendőr főtörzsőrmester és Varga Csaba rendőr főtörzsőrmester körzeti megbízottakat 2015. február 25-én reggel kereste meg egy csóti idős asszony azzal, hogy két nappal korábban valaki ellopta a konyhaasztalról a pénztárcáját, benne több tízezer forinttal. A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, majd hamarosan lakásán keresték fel a helyben élő 48 éves V.L.-t. A férfi a rendőröknek elismerte, hogy 2015. február 23-án ő lopta el a tárcát. A férfit az egyenruhások előállították a Pápai Rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatása alkalmával elmondta, hogy pénzre volt szüksége, ezért úgy gondolta, hogy a közelben lakó idős ismerőseitől kér kölcsön, akik korábban már kisegítették. A házaspár utcakapuját és a lakásajtaját is nyitva találta, a házba lépve pedig látta, amint az idős pár a szobában tévét néz. Észrevette a konyhaasztalon hagyott pénztárcát, azt magához vette és hangtalanul távozott. Otthon a tárcában levő bakjegyeket eltette, a bukszát elégette. A lopott pénzből többször is vásárolt a helyi boltban, így a rendőrök már csak a fennmaradó 15.000 forintot tudták lefoglalni és visszaadni a jogos tulajdonosnak.

A besurranó tolvaj ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.