Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. December 10. 11:23, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Egy héttel korábban nyit újra az uszoda

Egy héttel korábban nyit újra az uszoda

A tervezetthez képest egy héttel korábban, december 14-én kinyit a Várkertfürdő uszodája - jelentette be Kovács Antal elnök-vezérigazgató. 500 Ft-os úszójegyet is bevezetnek.

Mint ahogy arról portálunk elsőként számolt be, október 28-án gazdasági okok miatt ideiglenesen bezárt a pápai Várkertfürdő uszodája. Akkor december 20-át jelölték meg az újranyitás dátumának. Ehhez képest egy héttel korábban, már december 14-től igénybe lehet venni az uszoda szolgáltatásait. Kovács Antal elmondta, a bezárással közel 20 millió forintot takarítottak volna meg a két hónap betartása esetén, de így is jelentős összeget spórolt meg a létesítmény.

500 Ft-os úszójegy

Kovács Antal elmondta, mivel számos kritikát kaptak - elsősorban az úszni járóktól - az újranyitást követően bevezetnek egy 500 forintos úszójegyet, mely két óra belépésre jogosít, de csak úszás szolgáltatásra vehető igénybe. A vezérigazgató köszönetet mondott a Várkertfürdő dolgozóinak, akik vállalták az ideiglenes bezárással járó csökkentett fizetést és kitartottak a cég mellett. - Az elmúlt időszakban bevezetett takarékossági intézkedések, a bankkal folytatott eredményes tárgyalások, a tulajdonosok - így Pápa Város önkormányzata - elkötelezettsége és a létesítmény dolgozóinak pozitív hozzáállása lehetővé tette, hogy a tervezettnél egy héttel korábban újra fogadhassuk a sportolni vágyókat.

Jövőre nem lesz bezárás

Kovács Antal kiemelte, a mostani álláspont szerint biztosított az uszoda folyamatos működése, a nyári időszakban pedig a strand nagy sportmedencéje ad helyet az úszni vágyóknak. - Arra, hogy a kényszerű uszodabezárás ne következzen be még egyszer a tulajdonosi kör és a hitelező bank elkötelezettsége, valamit a bevezetett gazdasági intézkedések jelentenek garanciát - fogalmazott a vezérigazgató.

A sajtó kérdésére Kovács Antal elmondta, a Várkertfürdő mellé tervezett szálloda ügye finonszírozási hitel hiányában meghiusulni látszik, ugyanakkor Pápa város önkormányzata értékesítette a Petőfi Gimnázium melletti volt lőtér területét, melyre szállodaberuházást tervez egy beruházó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk