Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Március 07. 19:11, szombat | Helyi sport
Forrás: nso.hu

Büntetőt hibázott, de nyert a Pápa

Büntetőt hibázott, de nyert a Pápa

A Lombard Pápa 1–0-ra legyőzte a Dunaújvárost hazai pályán a télen szerződtetett Mouhamadou Seye góljával.

Lengyel Ferenc együttese legutóbb a 3. fordulóban nyert pályaválasztóként, miközben a vendégek rossz szériája tovább tart, sorozatban a negyedik bajnoki meccsükön maradtak nyeretlenek. A pápaiaknak még az is belefért, hogy Csizmadia Csaba a mérkőzés 31. percében büntetőt hibázott.

Mind a két csapat pocsék formában várhatta az egymás elleni bajnokit, a Pápa hat, a Dunaújváros három mérkőzéses nyeretlenségi sorozattal vágott neki a 19. fordulónak. Nem is estek egymásnak a csapatok, érezhetően a biztonságra törekedtek inkább, emiatt kiegyenlített első félidőt láthattak a mérkőzésre kilátogató nézők.

Az első játékrész legnagyobb lehetősége a pápaiak előtt adódott, Lázár Zsolt szabálytalankodott a büntetőterületen belül a télen igazolt Seyével szemben, a büntetőt Csizmadia Csaba nem tudta gólra váltani, a jobb alsó sarokra tartó lövést Nagy Gergely hárította.

A szünet után az újvárosiak veszélyeztettek először, Orosz Márk 25 méterről elvégzett szabadrúgása azonban nem fogott ki Szűcs Lajoson. Nem sokkal később Lázár hibázott nagyot, elveszítette a labdát a tizenhatosa előtt, a labdára Seye csapott le, és 15 méterről jobbal kilőtte a bal alsó sarkot. 1–0

Az eredmény ezután már nem változott, a kiesés elől menekülő Lombard a 3. forduló (augusztus 9.) óta először nyert a bajnokságban pályaválasztóként (akkor a Kecskemétet győzte le 3–2-re), míg a szintén a kiesés réme által fenyegetett Dunaújváros rossz szériája nem ért véget, Dobos Barna együttese már négy meccs óta nyeretlen az élvonalban.

Fotó: nso.hu

Címkék: lombard pápa, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.