Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Május 01. 13:01, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

\"Akarjátok a Mindent\" - Városi Ballagás Pápán

\

6 oktatási intézmény 723 végzős tanulója sétált végig a városon, a hagyományos városi ballagáson Pápán.

„Függöny, szél, fátyol,A libbenő mátólBúcsúzom.Fáj, de megteszem,Ha kérsz.Miért?Ki érti ezt?Nagyszívű kamasz Maradtam, lehet" - ezekkel a sorokkal köszöntötte Egyházi Andrea tankerületi igazgató a diákságot. - Lehet e vers akár útravaló is, a tarisznya, a hamuba sült pogácsa és a csipet só mellé. Bátorítás, hogy akarjunk mindent megismerni, s ne hagyjunk eltakarva semmi jót és szépet! Várjuk ki és éljük meg a búcsúzás idejét, s talán a könnyeket letörölve, a múltból építkezve és lélekben megerősödve mehetünk tovább - helyezte a ballagók szívére gondolatait Egyházi Andrea.

- Mondják, minden szép gondolat, eszme, ötlet, elképzelés csak annyit ér, amennyit megvalósítanak belőle. A többi talán emlék lehet, vagy csupán örökre egy megvalósítatlan ötlet marad. Élni azonban a valóságban élünk, hiszen életünk kerete a szűkebb és tágabb pátria, tetteinkkel pedig nem csak önmagunkért, de az egész kis „homloknyi Magyarország” boldogulásáért vállalunk felelősséget. Hogy ez nem könnyű? Nem bizony. De az eredménye, a jól végzett munka öröme képes arra, hogy minden fáradságot feledtessen.Rajtatok múlik, hogy ennek a munkának a befejezése milyen lesz! Ti írjátok a saját történeteteket, de a Ti történetetek már örökre a szülői ház, az iskola, a város, a nemzet története lesz! Hát akarjátok így a „mindent”, s szerződjetek a „jobbra”, ahogy Szilágyi Domokos tanácsolta - mondta a szónok.

A diákság nevében Németh Vivien Pápai Gazdasági Szakközépiskola végzős tanulója búcsúzott a várostól, az iskolától és a tanároktól.

A beszédeket követően Unger Tamás alpolgármester - a hagyományokhoz hűen - minden ballagó diákot Pápa város felnőtt polgárai közé fogadott. Ebből az alkalomból az alpolgármester két végzősnek,Kertész Rékának, a Pápai Gazdasági Szakközépiskola és Vörös-Torma Csabának, a Türr István Gimnázium tanulójának átadta az eseményt szimbolizáló, aváros címerével díszített láncot és emléklapot.

Az eseményen közreműködött a Petőfi Sándor Gimnázium énekkara, Nagy Dóra vezetésével,Funtek Márton, az Acsády SZKI tanulója szavalatával,Baboth Adelin Demjén Ferenc:Szerelem első vérig című számát énekelte, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája Réthei néptánccsoportjának tagjai Kalotaszegi táncokatat adtak elő, Megafon Zenei Egyesület végzős tagjai, Nagy Estilla (Petőfi Sándor Gimnázium), Kovács Noémi (Pápai Református Kollégium Gimnáziuma), Ábrahám Tibor (Pápai Gazdasági Szakközépiskola) és Hernádi Vivien (Batthyányi Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola), valamint a Petőfi Sándor Gimnázium kórusa közösen adták elő Révész Sándor: Vigyázz a madárra című szerzeményét. Az ünnepség a Szózat hangjaival zárult.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk