Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Április 21. 18:30, kedd | Sport
Forrás: MTI

A rossz szájízt félretéve támadnak

A rossz szájízt félretéve támadnak

Solid Racing Team – 21. Steelvent Miskolc Rallye. Merencsics Árpád – Kapcsos Tamás, Suzuki Swift GTi

A tavaly előtti rossz emlékeket feledve, a sikeres célba érkezésre törekszik a 21. Steelvent Miskolc Rallyen Merencsics Árpád. Az egri szezonnyitón sérült váltón már elvégezte a szükséges revíziót, így a Suzuki Swift GTi versenygépe harcra készen várja a Historic Bajnokság második fordulóját. A Solid Racing Team nagyatádi pilótájának ismét Kapcsos Tamás fog segédkezni.

Merencsics Árpád: Eddigi pályafutásom egyik legrosszabb emléke pont a Miskolc Rally-hoz kapcsolódik, tavaly előtt ugyanis kizártak minket a versenyzésből. Az itteni pályák viszont azok közé tartoznak, amelyek a legnagyobb élményt tudják nyújtani a pilótáknak. A rossz szájízt félretéve tehát ugyanolyan elánnal készülünk a második bajnoki fordulóra, mint bármelyik éles bevetésre.

Az egri futamon sérült váltót revízióztuk, szerdán így harcra készen utazunk már Miskolcra. Nem csak a műszaki állapot felmérése, de a kijelölt új pályák miatt is érdeklődéssel várom a hétvégi versenyt. Idő hiányában azonban nem nagyon tudok belső kamerás felvételeket nézegetni ezekről a szakaszokról, csak a pályabejárás során szerzett tapasztalatokra és az itinerre tudunk majd alapozni. Biztos vagyok benne, hogy Tomival most még gördülékenyebb lesz a munka, ami idővel meg is hozza majd a gyümölcsét.

Cél a cél, de a nevezési listát elnézve esélyesek lehetünk a kategória dobogós helyezéseink valamelyikére is. A puding próbája azonban az evés – konkrétan majd csak az első egy-két gyorsasági után fogjuk tudni belőni, mire is elég a teljesítményünk a mezőnyben. Annak viszont nagyon örülök, hogy ilyen sokan neveztek a kategóriánkban, így biztosan izgalmas csaták várhatóak a hétvégén a jobbnál jobb helyezésekért.

Kapcsos Tamás: Abszolút újak lesznek számomra a Miskolc Rallye kijelölt szakaszai, de úgy gondolom, nem is lehet ezekből nagyon előre készülni. Minden a helyszínen fog eldőlni, hogy a pályabejárás alkalmával mennyire tudunk pontos itinert felírni. Bízom benne, hogy most semmi egészségügyi probléma nem fog hátráltatni engem, bennünket a munkában. Az Eger Rallye előtt már egy jó adagnyi feszültséggel a gyomromban jöttem el otthonról, s emiatt adódhattak a fennakadások, de azt hiszem, a debütálás miatti stresszt mostanra sikerült leküzdenem.

Az elsődleges célunk a verseny hiba nélküli teljesítése lenne, s – az egri statisztikánkat alapul véve – erre úgy gondolom minden esélyünk meg is van, hiszen amellett, hogy az autót is újra formába hozták Árpiék, a mostani verseny csak egynapos lesz. Ha pedig ez megvan, akkor az előkelő kategória- és csoportbeli helyezés is a zsebünkben lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok