Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Október 01. 13:20, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A pápai önkormányzaté lesz a HEMO

A pápai önkormányzaté lesz a HEMO

A Helyőrségi Művelődési Központot, ismertebb nevén a HEMO-t - csakúgy, mint a Honvédelmi Minisztérium összes többi közművelődési célt szolgáló intézményét - térítésmentesen ajánlotta fel a helyi önkormányzatoknak.

A ma délelőtti birtokba adási eljáráson elhangzott, az épület ezentúl a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ telephelyeként, de az eddigiekhez hasonló céllal fog a jövőben működni. Rádi Róbert kabinetvezetőtől megtudtuk, az önkormányzat felkérte a JMSZK igazgatóját egy olyan szakmai koncepció elkészítésével, melynek célja, hogy a HEMO belépésével újragondolják, a város közművelődési célt szolgáló intézményei, épületei milyen módon kapcsolódjanak be, vegyenek részt a város közművelődési életében.

Bocskay László azt emelte ki, hogy az épületben működő kisközösségek rendezvények szervezésekor gyakran akadályokba ütköztek, mivel engedélyt kellett kérniük a HM-től. Ezentúl jóval gördülékenyebben tudják majd kialakítani programjaikat. A képviselőtől azt is megtudtuk, hogy az épület ünnepélyes birtokba vétele október11-én, szombaton lesz, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Címkék: helyőrségi klub, hemo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.