Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. November 12. 09:47, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Lemondott Orbán Imre!

Lemondott Orbán Imre!

A Jobbik helyi elnöke november 10-ével minden, a Jobbik Magyarország Mozgalomban viselt vezető pozíciójáról lemond. Indoklása szerint integráló személyiségre van szükség a párt helyi vezetésében.

- Az önkormányzati kampányban kifejtettem, hogy a Jobbik további erősödőséhez, a reális váltópárti esély gyakorlati megvalósításához elengedhetetlenül szükséges az arculatváltás.2009 óta vezettem a pápai szervezetet, voltam megyei alelnök.
Az elmúlt 5 év során számtalan konfliktust vállaltam fel helyi és megyei szinten, sokszor mások helyett is, mert nekem nem volt vesztenivalóm.Most sincs, ezért is lépek egy sorral hátrébb - fogalmazott Orbán Imre.

A politikus az elmúlt évek általa vezetett kampányaival kapcsolatban elmondta, nincs szégyenkezni valója, sőt, az elmúlt 5 évben a pápai politikai pártok közül egyedül a Jobbiknak nőtt a támogatottsága. -Ennek ellenére mégis úgy érzem, hogy azzal segítem a Jobbik további fejlődését, további beágyazódását, ha most hátralépek.Az elmúlt önkormányzati választás, majd a vasárnapi ózdi Jobbik győzelem megmutatta, hogy igény van a változásra, lehetőség mutatkozik a jelenlegi kormányzat mielőbbi leváltására.Úgy gondolom a Jobbiknak most olyan helyi és megyei szintű vezetőkre van szüksége, akik kevésbé radikálisak.Olyan vezetőkre, akik nem megosztóak, hanem integrálóak.Olyan vezetőkre, akik nem csak a saját tábort tudják mozgósítani, hanem a Fideszben csalódottakat is meg tudják szólítani és a mi oldalunkra tudják őket állítani.Kormányozni, várost vezetni csak középről lehet - indokolta meg döntését a leköszönő elnök.

Orbán Imre ugyanakkor párttagságáról nem mond le, azt ígéri, hogy ezután is"kíméletlen kritikusa" lesz a "korrupt kormánypártnak", de támogatni fog minden olyan kezdeményezést a Veszprém megyei Közgyűlésben, ami Pápa és a pápai térség épülését szolgálja. -Az új bort is új tömlőbe töltik, az új feladatokhoz is új emberek kellenek - zárta gondolatait a politikus.

Kérdésünkre Orbán Imre elmondta, utódját a párt helyi elnöksége fogja megválasztani, a jelölt nevét azonban nem árulta el. Azt viszont igen, hogy döntését maga hozta meg, a Jobbik elnökségével nem egyeztetett róla.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.