Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Szeptember 20. 10:48, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Richter Egészségváros a pápai Fő téren

Richter Egészségváros a pápai Fő téren

Az ingyenes családi program szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, ismeretterjesztő előadásokkal, fitnesz- és tornabemutatókkal kívánja felhívni a lakosság figyelmét a megelőzés jelentőségére.

E mellett a rendezvény támogatja a helyi kórházat is. A Richter Gedeon Nyrt. 2 millió forint alapadományt ajánl fel a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő számára, melyet a résztvevők minden szűrés, tanácsadás, meghallgatott előadásért járó adományponttal növelhetnek, pontonként 300 forinttal. Minél aktívabban cselekszik tehát valaki saját egészségéért, annál nagyobb mértékben járul hozzá a kórháznak szánt adomány gyarapításához.Végül a pápaiak 2.001.900 forintot gyűjtöttek össze a helyi egészségügyi intézménynek, ami így 4.001.900 forinttal lett gazdagabba a nap végére. Az adományt Beke Zsuzsa, a gyógyszergyártó vállalat PR- és kormányzati kapcsolatok vezetője nyújtotta át Vörös Ibolyának.

A megynyitón dr. Áldozó Tamás és dr. Vörös Ibolya kórházigazgató is köszöntet mondott a Richer Gedeonnak, hogy Pápára hozt ezt a remek kezdeményezést. A polgármester úgy fogalmazott, hogy a pápai kórház a miénk, érzelmileg kötődünk hozzá, hiszen ott születünk és gyógyulunk. A mai nap pedig alkalmas arra, hogy ezt a kötődést tovább erősítsük, hiszen a Richter Gedeonnak köszönhetően mi is hozzájárulhatuk a kórház gyarapításához.

Vörös Ibolya arra bíztatott mindekit, hogy használja ki azokat a lehetőségeket, melyek ma a pápai Fő téren elérhetők. - Tegyünk minél többet az egészségünkért. Az ehhez hasonló programok a jövőben egyre nagyobb szerepet fognak kapni és nagy segítségünkre lesznek abban, hogy az egészségünket meg tudjuk őrizni. A főigazgató szerint nagyon nagy dolog az a felajánlás, amit a Richter Gedeon tett a pápai kórház javára, hiszen tudjuk, hogy az egészségügy mennyire alulfinanszírozott. A felajánlott összegből modern műtéti eljáráshoz használt laporoszkópos egységhez szükséges monitor és operációs rendszer tartozékokat vásárol a kórház - mondta el Vörös Ibolya.

Dr. Zalai Károly, a Richter Gedeon Nyrt. PR főmunkatársa elmondta, a Richter Egészségvárosok rendezvényei arról szólnak, hogy oktassunk és szűrjunk. - Az elmúlt hat évben 37 helszínen körülbelül 92 ezer szűrést végeztünk és mintegy 160 millió forint adományt adtunk a kórházaknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.