Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Szeptember 16. 18:50, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

MSZP-s városban ne legyen éhező gyermek!

MSZP-s városban ne legyen éhező gyermek!

A szocialisták hét pontban fogalmazták meg elvárásaikat polgármester-jelöltjeik felé. Ezeket Gőgös Zoltán tolmácsolta Pápán megtartott sajtótájékoztatóján. Grőber Attila helyi jelölt a turizmus fejlesztéséről beszélt.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese elmondta, pártja megállapodást kötött azokkal a polgármester-jelöltekkel, akik a bal-közép erők támogatásában indulnak az októberi választáson. E szerint egy hét pontban összefoglalt szempontrendszernek kell majd megfelelnie azoknak az önkormányzatoknak, melyet szocialista, vagy az MSZP által támogatott polgármester vezet. -Ezeken a településeken nem lehet éhező gyermek. Nem lehet „szegényparcella” a temetőkben. Úgy kell működnie az önkormányzatnak, hogy lehetőleg mindenki találjon helyben megélhetést. Különleges figyelmet kell hogy kapjon a közbiztonság és az idősek védelme.Kezeljék úgy az oktatási rendszert, mintha az továbbra is a város irányítása alatt lenne. Ezekben a városokban a teljes nyilvánosság bevonásával kell meghozni a döntéseket a képviselő-testületi üléseken. Helyi népszavazással döntsenek az európai uniós fejlesztésekről és azok kedvezményezettjei elsősorban a helyi kis- és középvállalkozások legyenek. Ezentúl a megyei önkormányzati döntések is váljanak transzparenssé - sorolta fel a pontokat Gőgös Zoltán.

Grőber Attila - mielőtt kitért volna turisztikai programjának ismertetésére - a pápai választási kampányról ejtett néhány szót. A balközép erők polgármester-jelöltje arra hívta fel a figyelmet, hogy a becsületesség a kampány része kell hogy legyen. - Másodjára fordul elő, hogy olyanok fogalmaznak meg gazdasági fejlesztéssel kapcsolatos gondolatokat, akik ahhoz semmit nem tettek hozzá. Úgy illik, hogy ha az embernek vannak saját gondolatai, azokatt a választók elé tárja, és vállalja azok kritikáját. A becsületességen túl pedig a megvalósíthatóság is fontos szempont kell hogy legyen. Ötleteléssel nem lehet előbbre jutni - fogalmazott Grőber Attila.

Az idegenforgalom-turizmus fejlesztésével kapcsolatban a jelölt elmondta, vannak jó kezdeményezések Pápán, melyeket bővíteni is lehetne. Ilyen például a kulturális-turisztikai rendezvények körének kiszélesítése, jelesül a szabadtéri színházi előadások mellett tavasszal egy barokk zenei programsorozatot, ősszel pedig turisztikai napokat tartana a polgármester-jelölt, a Bakony közelségére építve.

Grőber Attila szerint a termál-turizmust is lehetne fejleszteni a városban, a Várkertfürdő működésének hatékonyabbá tételével. Ennek érdekében szerinte külön jegyet kellene kialakítani az uszoda, a termálfürdő és a strand számára.

A balközép erők polgármester-jelöltje szerint a pápai múzeumokat is át kellene alakítani azzal a céllal, hogy azok a város arculatában is megjelenjenek. Ennek érdekében egy egységes múzeumi rendszert alakítana ki.

A jelölt szerint az idegenforgalom fejlesztéséhez elengedhetetlen a városban lévő szálláshelyek számának növelése. Ennek érdekében első lépésként a Pápai Kóter Túristaszállót alkalmassá kellene tenni igényesebb vendégek fogadására is - tette hozzá Grőber Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.