Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Augusztus 25. 12:31, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

16 járdaszakaszt újítanak fel Pápán

16 járdaszakaszt újítanak fel Pápán

A belvárosi nagyberuházások befejeztével egyre több erőforrása keletkezik a pápai önkormányzatnak olyan kisebb munkálatok elvégzésére, melyek az elmúlt három évben elmaradtak.

Az egyik ilyen kisebb beruházás helyszínén, a Hantai utcában tartott sajtótájékoztatón Áldozó Tamás polgármester és Molnár István, a Városfejlesztési Osztály vezetője. A városvezető elmondta, a költségvetésben még nem szerepelt számos olyan beruházás, melyek most zajlanak, mivel a város később jutott plusz forrásokhoz, melyek fedezetül szolgálhattak a munkálatokhoz. Ez az oka annak, hogy a legtöbb építkezés augusztus-szeptember hónapok folyamán fognak elkészülni.

Több járdaszakasz is térburkolatot kap, mivel ennek hosszú távon jóval olcsóbb a fenntartási költsége, mint az aszfalté, nem beszélve arról, hogy ha közmű bekötés miatt fel kell szedni a burkolatot, a térkő sérülés nélkül helyreállítható. A 16, rövidebb-hosszabb járdaépítés összesen mintegy 100 millió forintos terhet jelent a költségvetésnek. A polgármester úgy véli, hogy a következő években is rendelkezésre fog állni ez az összeg járdaépítésre.

Molnár Istvántól megtudtuk, a Hantai utca teljes hosszán megújul a járdaszakasz. A beruházást az tette indokolttá, hogy az utcán megnőtt az autós forgalom és ez veszélyessé tette az úttesten való gyalogos közlekedést. A Celli úton csaknem teljes hosszban, a Szövetkezet utcától az Erkel utcáig kap új burkolatot a járda. Az elképzelések szerint egységes járdaszakaszokat építenek, ezért csak azokon a helyeken nem bontják fel a régi burkolatot, ahol az tökéletes állapotban van. A járdák építésekor gondoskodnak a csapadékvíz elvezetéséről is.

A városfejlesztési osztály vezetője az Esterházy úti járda felújításával kapcsolatban elmondta, ott az út sétány jellege miatt magasabb minőségű burkolatot kap a járda. A munka itt azért késik, mivel a Vízmű a beruházást megelőzően kicseréli az ivóvíz vezetékeket a járda alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.