Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Október 06. 17:16, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

10 éves a Pápai Várkert Termál Kemping

10 éves a Pápai Várkert Termál Kemping

A jubileum alkalmából sajtótájékoztatón számolt be Kovács Antal, a Termál Kemping ügyvezetője arról, hogy hogyan alakult a hátuk mögött hagyott 10 év számokban.

Az ügyvezető egyértelműen sikeresnek ítélte meg a kemping eddigi működését. Mint mondta, a szálláshely olyannyira kedvelt a turisták körében, hogy az itt eltöltött vendégéjszakák száma döntően befolyásolja aPápai statisztikákat. Ebből a szempontból rekord évről beszélhetünk, ugyanis a 25 ezres átlagot már most, jelentősen meghaladta a kemping, szeptember 30-án már31 606 éjszakát töltöttek el. Kovács Antal szerint az egyre jobb statisztikákhoz hozzájárul, hogy aTermál Kemping számos nemzetközi elismeréssel is büszkélkedhet. A magyarországi kempingek közül egyedüliként a pápai2014-ben elnyerte a BEST Camp kitüntető címet, melyet a német ADAC autóklub kemping szekciója ítélt oda. Míg az ADAC BesCamp 2014 szakmai elismerést jelent, a másik kitüntető cím az AWARD 2014 Top 100 in Europa, mely vendégelégedettség alapján rangsorol. A pápai kemping Európa legkedveltebb 100 kempingje közé került, azon belül az 58. helyre.

Vendégek nemzetiségét tekintve a legtöbben Németországból (40%), illetve Ausztriából (25%) érkeznek, de egyre jelentősebb a cseh és a szlovák (15%) vendégek száma.

Áldozó Tamás polgármester úgy fogalmazott, hogykevés olyan pápai termék vagy szolgáltatás van, amely európai összevetésben ilyen előkelő helyen szerepel. A városvezető egyetértett Kovács Antallal abban, hogy a Pápán eltöltött vendégéjszakák számában jelentős javulást hozott a Termál Keming. - Amikor 2003-ban bevezettük az idegenforgalmi adót a városban, amely statisztikai adatokat szolgáltat a Pápán eltöltött vendégéjszakák számát illetően, akkor egy év alatt 7000 vendégéjszakát mértünk. Ehhez képest 2014 augusztusában közel 10000-ret - mondta Áldozó Tamás hozzátéve: az állami támogatással együtt körülbelül 25 millió forint folyik be a város költségvetésébe ebből az adónemből. - Ha azonban hozzátesszük ehhez a kemping által fizetett építmény- és iparűzési adót, valamint a kempingből a Várkertfürdőben regisztrált 10.000 belépést, akkor azt mondhatjuk, hogy a kempingbena fürdő és a város számára körülbelül 50 millió forintos bevétel keletkezik - mondta a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.