Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Blog | Otthonos ötletek

2012. Szeptember 30. 22:44, vasárnap

Energiatakarékos otthon-2

Energiatakarékos otthon-2

Energiatanúsítvány nélkül egy lakás, vagy egy ház eladhatatlan lesz.
Ha pedig lesz energiatanúsítványa a háznak, lakásnak, akkor pedig azért lesz eladhatatlan.
Miről is beszélünk???

Az energiatanúsítvány egy igazolás arról, hogy a házunk mennyire energiatakarékos, vagy éppen energiapazarló.

A magyar lakásállomány 10%-a sem üti meg az energiatakarékos épület mércéjét.

Azenergiaspórolás már nem szabad döntés.

2012 januárjától minden ingatlanra kötelező kiállíttatni azenergetikai tanúsítványt, amely a háztartási gépekenergiafelhasználási besorolásához hasonlóan szelektál.

Azenergetikai tanúsítványkiállítását megelőzi egyenergetikai vizsgálat, amely energiafogyasztása alapján sorolja be az adott ingatlant.

Ha egy ingatlan nem felel meg a minimális elvárásoknak, azaz nem éri el a minimum értékeket, akkor be kell tartani azokat az utasításokat, melyeket a szakértők adnak az energiaspórolás céljából.

Sokan ódzkodnak a nagy felújításoktól, melyek főként anyílászárókés szigetelések cseréjét jelenti, mivel sokba kerülnek. Azonban bele kell gondolnunk abba, hogy a rezsi viszont állandóan magas, így sokkal többet fizetünk ki – havi lebontásban – feleslegesen

2012-től csak ezzel a bizonyítvánnyal lehet eladni vagy bérbe adni az ingatlanokat. A házak, lakások zöldkártyáinak kiállítása tehát alapjaiban fogják megváltozni az ingatlanvásárlás és forgalmazás eddig kialakult rendszerét.

A szakértők szerint akinek a jövőben nem lesz ilyen okmánya, annak a lakásának piaci értéke csökkenni fog. De az okmány hiánya a hitelbírálatkor is érzékelhető lesz: a rosszabb besorolású energiatanúsítványra kevesebb hitelt adnak majd a bankok.

Tulajdonosuk gyakorlatilag duplán fizeti meg azt az árat, amibe a korszerűsítés kerülne.

Érdemes otthonunkatenergiatakarékossá tenni.

Kérje szakemberünk tanácsát!

Salix szolgáltatás-közvetítő

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Február 20. 18:35, szerda | Otthonos ötletek

Egyre több az idősek elleni támadás

Az utóbbi időben nőtt az idős, egyedülálló és sokszor védtelen emberek sérelmére elkövetett erőszakos támadások száma. A támadásokat legtöbbször indokolatlan brutalitással követték el, több esetben is a sértettek halálát okozva.

2012. November 01. 10:17, csütörtök | Otthonos ötletek

A műanyag ablak és a penész

Az egyre növekvő energiaárak miatt egyre többen teszik meg a szükséges intézkedéseket, hogy otthonuk szigetelése minél tökéletesebb legyen. A két legelterjedtebb megoldás erre a homlokzatszigetelés és az ablakcsere. Ezzel a két korszerűs

2012. Október 23. 21:57, kedd | Otthonos ötletek

Nálatok jó az ereszcsatorna?

Már benne járunk az őszben, s hogy annak minden szépségét élvezni is tudjuk álljon itt egy rövid részlet Petőfi Sándor híres költeményéből: “Itt van az Ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem, Tudja isten, hogy mi okbó